Volvo финтира китайците с хитър трик, ето как пуска най-евтината си кола на ток в Европа

  • 11.06.2024 9:31 /
  • 835 /
  • 0
Volvo финтира китайците с хитър трик, ето как пуска най-евтината си кола на ток в Европа

Новият Volvo EX30 е най-достъпният електромобил на шведската компания, който се оказа много популярен сред купувачите. Моделът предизвика смут на пазара, но сега производителят се опитва да "избяга" от високите мита - за това производството трябва да бъде изтеглено от Китай.

Подробности съобщават от Carscoops.

Китай напоследък се превърна в най-добрия етикет за автомобилната индустрия за големия развит свят, с който много производители не биха искали да бъдат асоциирани.

Китайското правителство субсидира местните производители на електромобили. Това позволява на компаниите да пускат продукти на пазара на много ниски цени.

В Европа това може да нанесе сериозни щети на местните фирми, които са свикнали да се справят без такива "дарения" и да плащат за съществуването си със собствени средства.

Поради факта, че действията на китайското правителство противоречат на принципите на честната и свободна търговия, конкуренцията на европейския пазар трябва да бъде защитена. За целта автомобилите от Китай скоро ще бъдат облагани с 30 процента мита.

За да се избегне това, Volvo ще продава на европейския пазар електрически автомобили местно производство. Планираше се заводът в Белгия да бъде пуснат през 2025 г., но може би това ще се случи по-рано.

КОМЕНТИРАЙ