Volkswagen Tiguan се готви за смяна на поколението СНИМКИ

  • 07.09.2022 9:19 /
  • 3218 /
  • 0
Volkswagen Tiguan се готви за смяна на поколението СНИМКИ

Изданието Motor1.com публикува свежи шпионски снимки от пътните изпитания на новия Volkswagen Tiguan. Кросоуврът и преди е попадал в обектива на камерите, но този път той е излязъл на пътя за тестове с нова каросерия, макар и замаскирана под модел на актуалното поколение. 

Основните новости са в салона - там може да се види "левитиращ" екран на мултимедийната система, който се извисява над предния панел. 

Слуховете за това, че Tiguan от следващото, трето поколение може радикално да се преобрази, не са от една или две години. Според една от версиите, ъгловатите форми ще бъдат заменени с обтекаема каросерия със скосен покрив, а дизайна на оптиката ще бъде изпълнен в стила на електрическата гама на компанията ID.

На новите шпионски снимки действително се вижда, че Volkswagen с всички сили се опитва да замаскира предната и задната оптика, така, че с голяма доза вероятност, предположението за новия дизайн на фаровете може да се потвърди. Линията на покрива изглежда по-скосена, отколкото при актуалния Тигуан. 

Ако на предишните снимки бе заснета електрическата версия на модела, то този път Volkswagen е подложил на изпитания версията с ДВГ. За това сочи големият въздухозаборник, а в Motor1.com са видели и ауспух, скрит под задната броня. Информация за двигателите засега няма, но се смята, че въпросният модел ще ползва агрегатите на Golf осмо поколение.

Не е изключено "третият" Tiguan да има и хибриден вариант, както и изцяло електрическа версия. 

 

КОМЕНТИРАЙ