Volkswagen създаде най-мощния и бърз Golf GTI (СНИМКИ)

  • 20.01.2019 9:50 /
  • 15076 /
  • 0
Volkswagen създаде най-мощния и бърз Golf GTI (СНИМКИ)

Компанията Volkswagen разпространи подробности за най-бързия и мощен сериен хечбек на Golf GTI - TCR. Автомобилът е построен в чест на състезателната машина, участваща в шампионата на Touring Car Racing.

Колата е оборудвана с двулитров турбодвигател с мощност 290 конски сили, седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и диференциал с повишено триене на предната ос.

От нула до сто километра в час, VW Golf GTI TCR може да ускори за 5,6 секунди. Максималната скорост е 250 километра в час. Като опция ограничителят може да се измести до 260 километра в час.

Най-редките версии на  Volkswagen Golf, които са излизали на пазара (ВИДЕО)

VW Golf GTI TCR е оборудван с 18-инчови ковани джанти с оригинален дизайн, спойлер на капака на багажника и сплитер на предната броня, заден дифузор и черни покрития върху страничните огледала. В същото време, производителят предлага и някои решения за индивидуализация - например лепенки за таблото и карбонови акценти върху корпуса. В допълнение, автомобилът може да прожектира логото на TCR на асфалта при отваряне на предните врати.

Трогателен жест! Volkswagen направи нещо удивително за тази собственичка на Beetle (СНИМКИ)

В интериора на хечбека се появяват нови спортни седалки с подплата от микрофибър, дигитален панел с инструменти и оригинален волан: кожената облицовка има перфорации около местата за 3 и 9 часа, както и червена маркировка.

За 2350 евро можете да си купите опционален пакет, който включва 19-инчови джанти с гуми 235/35, адаптивно шаси, спортни настройки на задното окачване и премахване на ограничителя на максималната скорост. 

Новият и обновен Volkswagen Passat бе разсекретен на качествени СНИМКИ

VW Golf GTI TCR ще се продава само в Европа, а германските дилъри на Volkswagen вече приемат поръчки на цена от 38,950 евро. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ