Volkswagen разкри визията на новия си кросоувър СНИМКИ

  • 02.10.2020 10:20 /
  • 7740 /
  • 0
Volkswagen разкри визията на новия си кросоувър СНИМКИ

Volkswagen пусна свежи тийзър снимки на новия кросоувър Taos, който ще бъде една стъпка под Tiguan. Премиерата на SUV, който има всички шансове да стане глобален, ще се състои на 13 октомври 2020 г.

Новият кросоувър ще бъде изграден на вече познатата модулна платформа MQB с многоканално окачване и ще се простира с 4425 милиметра дължина (с 280 милиметра по-къс от Tiguan).

За разлика от китайския си прототип Tharu, Taos ще получи нов дизайн отпред със светеща решетка на решетката, малко по-различни фарове, леко модифицирани светлини и оригинални брони. Сред предимствата на Taos пред конкурентите (Kia Seltos, Nissan Qashqai), германците наричат ​​„икономия на гориво, просторен интериор, голям багажник и модерна помощна електроника“.

На американския пазар, който ще бъде първият и основен за Taos, кросоувърът ще бъде пуснат с подобрен 1,5-литров бензинов „турбо четворка“ с капацитет 160 сили с директно впръскване и турбина с променлива геометрия.

Като трансмисия ще се предлага осемстепенен автоматик или седемстепенна "ръчка" DSG с два съединителя, предаващи въртящ момент както на предната ос, така и на двете оси едновременно.

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ