Volkswagen представи на света новото поколение на пикапа Amarok ВИДЕО

  • 12.07.2022 8:50 /
  • 8985 /
  • 0
Volkswagen представи на света новото поколение на пикапа Amarok ВИДЕО

Лекотоварното подразделение на Volkswagen представи пред света новото поколение на пикапа Amarok, който ще бъде лансиран на пазара в Европа към края на тази година.

От VWN анонсират, че при пазарното си лансиране, новият Volkswagen Amarok ще се предлага с избор между две системи за задвижване на четирите колела, както и във версия със задно задвижване, над 30 системи за повишаване на безопасността и комфорта (20 от които изцяло нови за модела), нов V-образен, 6-цилиндров двигател и още четири други двигателни модификации.

Новият Volkswagen Amarok е със 100 мм по-дълъг от своя предшественик, като дължината му ще достигне 5350 мм, а междуосието му е 3270 мм или със 175 мм повече в сравнение с предходното поколение. Увеличена е също така и товароносимостта на пиката- до 1.2 тона, както и възможностите за теглене- до 3.5 тона.



В двигателната гама на новия Amarok ще бъдат включени една бензинова и до четири дизелови модификации (четири и шестцилиндрови), като работните обеми на агрегатите ще бъде от 2.0 и 3.0 литра.



Бъдещите собственици на Volkswagen Amarok ще могат да избират между пет нива на оборудване, в това число базовото Amarok, Life, Style, PanAmericana и Aventura.

КОМЕНТИРАЙ