Volkswagen официално представи най-малкия си и достъпен кросоувър (СНИМКИ)

  • 27.10.2018 8:50 /
  • 3775 /
  • 0
Volkswagen официално представи най-малкия си и достъпен кросоувър (СНИМКИ)

Компанията Volkswagen представи нов модел, наречен T-Cross. Това е най-малкият кросоувър в линията на немската марка.

Общата дължина на T-Cross на Volkswagen, построен на модулната платформа MQB, е 4.11 метра. Автомобилът е около 54 милиметра по-дълъг от хечбека Polo, споделящ с кросоувъра едно и също шаси, но е с 12 сантиметра по-къс от T-Roc и почти 38 сантиметра по-малък от Tiguan.

Междуосието на новата кола достига 2563 милиметра, което е с 114 милиметра по-малко от това на Tiguan. По този начин, T-Cross е близък по размер, например, до Nissan Juke, дължината и разстоянието между осите на който са съответно 4135 и 2530 милиметра.

Седалките за предните и задните пътници са разположени съответно на височина 597 и 652 милиметра над пътя. В кросоувъра пътниците седят с около 10 сантиметра по-високо отколкото в хечбека Polo.

Задният ред седалки може да се придвижи напред с 14 сантиметра, като се увеличи свободното място в товарното отделение от 385 до 455 литра. При сгънати седалки на втория ред обемът на багажника ще се увеличи до 1,281 литра. Също така за пътувания на дълги разстояния можете да сгънете гърба на предната седалка на пътника.

Всички T-Cross имат задвижване на предните колела. Моделът се предлага с два трицилиндрови бензинови турбо двигателя с обем от един литър, които дават мощност от 95 и 115 к.с.. Предлага се и 1.5-литрова "четворка" с капацитет от 150 к.с.. Опцията за дизелов двигател е само една - с 95 к.с. двигател с обем от 1,6 литра. В зависимост от версията, кросоувърът е оборудван с пет или шестстепенна скоростна кутия или седемскоростен "робот" с два съединителя.

Оборудването на новия кросоувър включва LED фарове, електронно табло за управление, мултимедиен комплекс с 8-инчов екран и четири USB порта, адаптивен круиз, безжично зареждане за смартфон, 300-ватова аудио система с осем канален усилвател, автоматично превключване на късите светлини към дълги, както и предупреждения за челни сблъсъци.

В Германия цените за VW T-Cross ще започват от 17,9 хил. евро. /auto.blitz.bg

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ