Внимавайте: Тези неща може да избухнат като бомба в колата ви

  • 01.03.2023 8:50 /
  • 5094 /
  • 0
Внимавайте: Тези неща може да избухнат като бомба в колата ви

Всеки съвременен автомобил буквално е натъпкан до козирката с взривоопасни възли и агрегати. Експерт изброи най-взривоопасните неща под капака на вашата кола. 

1. Маслен филтър

При стартиране на двигателя в студа може да се спука нискокачествен консуматив по шева под натиска на гъстото масло. Ефектът под капака ще бъде като от експлозия.

2. Гума

Ако гумата е напомпана и загрята при шофиране, може да възникне разкъсване при висока скорост. Същото може да стане, ако ударите някакво препятствие.

3. Въздушна възглавница

Разбира се, тя трябва да експлодира, но не сама, а при определени обстоятелства. Но с неграмотна работа по демонтажа на волана или в случай на сблъсък с прилична скорост с бордюр със стандартна височина 165 мм, тя може да работи.

4. Газова бутилка

Разбира се, тя има няколко степени на защита срещу излишно вътрешно налягане, зарежда се само до 80% и има предпазен клапан за облекчаване на налягането. Но проблеми могат да възникнат, ако системите за безопасност не функционират. Инцидентът никак няма да е приятен. 

5. Газова запалка

Мнозина ги забравят в жабката, а всъщност през лятото на слънце вътрешността на колата може да се затопли над 50-60 ° C. И това, както знаете, е по-високо от допустимата температура на съхранение на запалките.

КОМЕНТИРАЙ