Внимание шофьори, цената на "Гражданската" скача до небето!

  • 22.06.2019 7:35 /
  • 14828 /
  • 0
Внимание шофьори, цената на "Гражданската" скача до небето!

Шофьорите с тежки нарушения на пътя ще плащат до 300% по-скъпа застраховка "Гражданска отговорност", а "добрите" водачи ще получават бонус до 25 на сто от цената на полицата. Това се предвижда да залегне в новата системата “Бонус – малус”, заяви председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова.
 
Гореща новина за собствениците на коли: Най-късно до есента "Гражданската" ще... 

Една от промените е свързана с това системата да бъде обвързана с шофьора, а не с автомобила, както беше в предните предложения. По този начин продажбата на един автомобил ще стане по-лесна.
 
От агенцията предвиждат още в застрахователната полица да присъстват имената на шофьорите, които управляват даден автомобил, а цената на застраховката да се определя спрямо тяхната изрядност на пътя.
 
Важно за всички шофьори! Ето как "Гражданска отговорност" ще скочи до небето 

Така например, ако един водач е изряден, а друго лице, посочено да управлява автомобила, не е, то цената на полицата ще зависи от коефициента на най-лошия водач. По думите на Крумова дребните нарушения няма да засягат и определят цената на застраховката. Тя ще зависи от няколко варианта – или ще влизат само щети, предявени по ГО, или нарушения (напр. превишена скорост с 50 км/ч), или двете комбинирано. / auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ