Внимание, маниаци! Toyota възражда още едно купе

  • 24.09.2018 8:13 /
  • 3330 /
  • 1
Внимание, маниаци! Toyota възражда още едно купе

Наскоро Toyota пое курс към емоционалните и ярките модели, освен това, специално за "напомпаните" коли бе създадена и специална отделна линия GR. Но, естествено, най-големите очаквания на феновете са свързани с възраждането на Supra, която трябва да се появи на пазара през идната година. 

Затова японците се замислиха върху това, дали да не възродят още един техен спортен модел. 

"Искаме нова MR2, искаме нова Celica", заяви в интервю за списание Road&Truck помощник главният инженер на проекта Supra Масаюки Кай. "Възраждаме Supra и сега трябва да погледнем на реакцията на купувачите и да вземем окончателно решение", добави той. 

Кай намекна, че най-големи шансове за поява на ново поколение има Celica. Това купе, според него, трябва да бъде 4х4, за да може удачно да попълни гамата от двете купета със задно задвижване (Toyota GT86 и Supra).

При това инженерът отбелязва, че спортните автомобили са доста скъпи за създаване и не са много рентабилни за автомобилните производители. Затова и новият модел, в случай на одобрение от страна на ръководството, ще се създава заедно с друг автомобилен производител, както това вече се случи със Supra.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vasko teslata
    25.09.2018 15:21
    superrr чакам с нетърпение да я видя