Вълна от нагли кражби: Стотици коли останаха без ключов компонент (ВИДЕО)

  • 25.04.2019 9:20 /
  • 45212 /
  • 3
Вълна от нагли кражби: Стотици коли останаха без ключов компонент (ВИДЕО)

На видео, снимано от прозореца на сграда, се вижда как двама крадци са паркирали колата си на пътя и с помощта на професионален крик са вдигнали чужд автомобил като бързо свалят необходимата им конкретна част и веднага след това потеглят. Това се случва през деня и престъпниците дори не крият лицата си. 

В Лондон, столицата на Великобритания, полицията е регистрирала почти хиляда подобни случая на кражба на каталитичен конвертор, разположен в изпускателната система на автомобилите.

Полицаи започнаха преследване на автокрадец със стрелба, но се случи нещо неочаквано (ВИДЕО)

Основната примамка за крадците са скъпоценните метали като платината, съдържаща се в катализатора. В допълнение, в този компонент има и по-малки количества паладий, родий, мед, никел, церий и манган, а цената им продължава да расте, поради по-строгите изисквания, свързани със стандартите за емисиите и съответно голямото търсене от автопроизводителите. Всичко това прави каталитичните конвертори обект на въжделенията на крадците, още повече, че откраднатото може да бъде продадено за стотици британски лири.

Това е най-необичайният автокрадец в света (ВИДЕО)

Полицията е наясно с вълната от нагли кражби и работи, съобщават британските медии. Органите на реда подозират, че в столицата има няколко банди от престъпници, защото за по-малко от година в Лондон са били регистрирани почти хиляда от тези кражби на каталитичен конвертор от коли на граждани./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • imid
    25.04.2019 9:44
    Мангали made in Bulgaria...
  • Банко
    27.04.2019 11:55
    И нагли и глупави...
  • Тъпчо Балкански
    27.04.2019 15:36
    ГолЕмата файда от катализаторите! И там нещо полицията май има някакви връзки с вагабонтите. Няма как да става толкова масово иначе. А да не говорим защо е допустимо да се изкупуват такива катализатори, и защо никой не ги търси по пунктовете за вторични суровини, щото не ги закопават земята, нали!