Вижте новия мощен и луксозен Cadillac Escalade IQ, който се движи и настрани ВИДЕО

  • 11.08.2023 12:50 /
  • 5792 /
  • 0
Вижте новия мощен и луксозен Cadillac Escalade IQ, който се движи и настрани ВИДЕО

В САЩ представиха новия Cadillac Escalade IQ. Емблематичният голям премиум всъдеход се превърна в електромобил за първи път. Подробности за модела бяха разкрити на официалния сайт на General Motors.

Електрическата кола Cadillac Escalade IQ няма да замени бензиновия модел, а ще се произвежда паралелно с него. Той ще бъде пуснат в продажба от лятото на 2024 г. на цена от около $130 000, тоест негови конкуренти ще бъдат топ версиите на Tesla Model X, Rivian R1S и Mercedes EQS SUV.

Дизайн на Cadillac Escalade IQ 

Новият Cadillac Escalade IQ е по-обтекаем от бензиновия модел, но остава разпознаваем. Той запазва своя монументален фасетиран дизайн с дълъг, висок преден капак, но в същото време неговите задни колони са с по-голям наклон.

Типични за новия Cadillac са тънките диодни фарове, като задната оптика е направена "двуетажна".

Както всички електрически автомобили на General Motors, всъдеходът на Cadillac е изграден на платформата Ultium. Негов близък "роднина" е електрическият Hummer. По размери новият автомобил се доближава до удължения Cadillac Escalade ESV.

Размери на Cadillac Escalade IQ:

дължина - 5697 мм;
широчина - 2389 мм;
височина - 1934 мм;
междуосие - 3460 мм.

Салон и оборудване на Cadillac Escalade IQ 

Интериорът е комбинация от кожа, дърво и алуминий. Широк дисплей е разположен през целия преден панел. Освен това има отделен сензорен екран на предния панел и монитори за пътниците отзад.

Ще се предлагат версии за 7 и 8 места. Дори и с всички седалки на място има 670-литров багажник. В петместна конфигурация обемът му е 1958 литра, а в двуместна - 3374 литра. Освен това отпред има 345-литров багажник.

В най-добрата версия седалките на първите два реда ще имат електрическо задвижване, отопление, вентилация и масаж. Другите опции включват 24-инчови джанти, автопилот при паркиране, камери за кръгов изглед, акустика AKG с 36 високоговорителя и полуавтономно шофиране Super Cruise.

Вижте най-големия всъдеход Hummer в света, наистина е удивителен ВИДЕО

Електромобилът  Cadillac Escalade, характеристики

Новият Cadillac Escalade IQ ще се предлага със задвижване на всички колела и два електрически мотора. В стандартен режим те развиват 690 к.с. и 835 Nm, а в спортен - 760 конски сили и 1063 Nm. Тоест електромобилът е по-мощен от топ версията на бензиновия Cadillac Escalade-V.

Гигантският всъдеход ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и може да тегли 3,6-тонно ремарке. Огромна батерия от 200 кВт∙ч осигурява пробег от 725 км и може да се зарежда в бърз режим от станция с мощност 350 кВт с 20% само за 10 минути. Осигурено е и двупосочно зареждане, тоест колата може да захранва различни устройства с електричество.

Всички Cadillac Escalade IQ получават адаптивни амортисьори, въздушно окачване с променлив просвет. Предвидени са и управляеми задни колела, благодарение на които автомобилът може да се движи настрани в "режим раци", а диаметърът му на завой е само 12 м.

Jeep Wrangler получи нова екстремна версия за офроуд ВИДЕО

Прави впечатление, че новият Cadillac Escalade IQ не е най-скъпият електрически автомобил на марката. Линията включва флагмана Celestiq на стойност 340 000 долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ