Вижте новия Mini Cooper, вече ще има и версия с бензинов двигател СНИМКИ

  • 10.02.2024 11:50 /
  • 3020 /
  • 0
Вижте новия Mini Cooper, вече ще има и версия с бензинов двигател СНИМКИ

Новото поколение Mini Cooper се разширява. Към дебютиралия преди това електрически автомобил се присъедини бензинова версия хечбек, съобщава се на официалния уебсайт на автомобилния производител.

Новият Mini Cooper 2024 с двигател с вътрешно горене не се различава визуално много от електрическата версия - само решетката на радиатора го издава. Хечбекът има класически дизайн с къси надвеси, големи кръгли светлини и тесни задни фарове.

В интериора на Mini Cooper няма приборен панел - всички показания се показват на кръгъл централен дисплей. Обемът на багажника на хечбека е 210-800 литра.

Моделът ще се предлага в два варианта. Базовият Mini Cooper C получава 1,5-литров трицилиндров турбо двигател с мощност 156 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Той може да ускори до 100 км/ч за 7,7 секунди и изразходва средно 6,5 л/100 км.

Това са най-икономичните автомобили за 2024, според специалистите СНИМКИ

Mini Cooper S е оборудван с 2,0-литрова турбочетворка с 204 конски сили. Ускорението до "стотица" отнема 6,6 секунди, а разходът е 6,7 литра на 100 км.

Xiaomi разкри интересни подробности за уникалния интериор на своя автомобил СНИМКИ

Новият Mini Cooper с бензинов двигател ще струва от 28 900 евро. По-късно линията ще бъде разширена с кабриолет и версия с пет врати. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ