Вижте новия кросоувър на Huawei и Chery, който ще конкурира RAV4 СНИМКИ

  • 30.04.2022 11:50 /
  • 9662 /
  • 1
Вижте новия кросоувър на Huawei и Chery, който ще конкурира RAV4 СНИМКИ

Компанията Chery сподели нова информация за съвместния си проект с Huawei - стилния кросоувър Dasheng, който ще се продава под суббранда Jetour.

Сега вече производителят разкри спецификациите на новия модел, включително мощната хибридна версия с три двигателя, и същевременно показа салона с 15,6-инчов безрамков таблет.

Дизайнът и техническото оборудване са собствена разработка на Chery, а ИТ гигантът Huawei отговаря за разработването на цялата бордова електроника.

Снимки на интериора се публикуват за първи път. В центъра на предния панел е огромен, хоризонтално ориентиран 15,6-инчов таблет без рамка.

Друг екран е разположен пред водача, той е 8 инча и показва показанията на скоростта и други уреди. Още в базовото оборудванеJetour Dasheng е оборудван и с прожекционен дисплей с добавена реалност.

Кросоувърът има и други особености. Например сензорният екран за управление на климатичната инсталация е разположен на вратите, а предният пътник има подвижна поставка за крака.

Също така, според информацията вратите се отварят безконтактно със смартфон и с помощта на технологията Near Field Communication (NFC). Другите функции включват адаптивен круиз контрол, а по-късно Huawei ще въведе автопилот SAE Level 3, който позволява да не се поставят ръцете върху волана.

Що се отнася до оборудването, двигателите Dasheng са познати от други модели на Chery. Основният двигател е 1,5-литров мотор с мощност 156 к.с., който се комбинира с шестстепенна механична или "роботизирана" скоростна кутия с два съединителя.

Като алтернатива е "турбочетворка" с обем 1,6 литра, развиващ 197 конски сили. И двете версии имат само задвижване на предните колела.

В горната част на гамата е хибрид със задвижване на всички колела и конфигурация Kunpeng DHT, състояща се от 1,5-цилиндров турбодвигател и два електромотора, които заедно имат мощност от 326 к.с.

Капацитетът на батерията е 19,27 киловатчаса, така че този автомобил може да измине впечатляващите за хибрид 100 км само на електричество. При комбинираната работа на двигателя с вътрешно горене и електромоторите разходът на гориво е само 1 литър на 100 километра.

Предвижда се Jetour Dasheng да бъде пуснат на пазара през втората половина на 2022 г., първоначално в Китай,  като цените ще бъдат обявени по-близо до пускането му на пазара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • https://easydating4u.site
    01.05.2022 9:33
    Момичета за забавление във вашия град - https://easydating4u.site