Вижте колко дълго могат да работят двигателите на BMW и Porsche без масло ВИДЕО

  • 07.04.2023 12:50 /
  • 37299 /
  • 4
Вижте колко дълго могат да работят двигателите на BMW и Porsche без масло ВИДЕО

Блогъри провериха колко време могат да работят двигателите на кросоувърите BMW X5 и Porsche Cayenne без двигателно масло. Видеото е публикувано в YouTube канала Carwow.

Някои хора вярват, че надеждните автомобилни двигатели могат да работят дълго време без двигателно масло. Специалистите са проверили дали и как немските кросоувъри могат да се справят с тази задача.

Под капака на BMW X5 е поставен 4,4-литров атмосферен V8 двигател с мощност 286 к.с. и въртящ момент от 440 Nm. Работи заедно с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Удивително: Собственик показа Honda с пробег от 1,6 милиона км, двигателят е...ВИДЕО

Porsche Cayenne е оборудван с 4,5-литров V8 двигател с мощност 335 к.с. и 420 Nm въртящ момент. Двигателят е съчетан с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

За експеримента цялото двигателно масло е източено от двигателите. Първоначално колите отказват да запалят, но след някои манипулации успяват.

Dodge пусна най-бързия и мощен "масъл кар" в историята ВИДЕО

Малко повече от 7 минути по-късно двигателят на BMW спира да работи. Porsche продължи да работи въпреки облаците дим, излизащи от него.

След 18 минути двигателят на Porsche също отказва да функционира. Внезапно двигателят избухва и части от него политат настрани. За щастие никой от снимачната група не е пострадал. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ванкел
    07.04.2023 14:49
    Има тестове във тубата на дизели , загряват ги до червено на макс обороти. Греят като печки. Чугунена глава. Нямат чупене. За това искат да премахнат дизелите, защото са вечни. Дизел форевър.
  • йдй
    07.04.2023 14:54
    това че единя модел гащи за октопод стой добре на човек, по-скоро говори лошо за тях! тоест двигателите изобщо не са предвидени за това, в което ги сравняват. БМВ са предимно дивгателят...
  • Гост
    07.04.2023 18:31
    Ми.......тъпо
  • dragi_mi_smehurko
    07.04.2023 20:53
    Ако знаеха, че Макан и Кайен са с боклучави двигатели Ауди, нямаше да се занимават с глупости!