Вижте какви коли колекционират най-яките рок звезди

  • 24.08.2021 9:12 /
  • 2818 /
  • 0
Вижте какви коли колекционират най-яките рок звезди

Знаменитостите не са равнодушни към разкошните автомобили, затова сред тях има много колекционери. Но, както изглежда, най-яките коли са купувани от музикантите. 

Предлагаме на вашето внимание класация от световни рок звезди, които за дългите години на своята впечатляваща кариера са събрали най-добрите колекции от автомобили. 

Елвис Пресли

Кралят на рокендрола е известен със своята любов към автомобилите. Казват, че приживе колекцията му е наброявала над 200 екземпляра, като кадилаците са заемали специално място в сърцето му. 

Макар, че най-интересният от неговите автомобили най-вероятно е De Tomaso Pantera от 1971 година - спортният автомобил, който е наричан легенда на автомобилостроенето. 

Ако някога се окажете в Мемфис, то може да видите 20 автомобила, изложени в Автомобилния музей на Елвис Пресли. 

Стийвън Тайлър 

Списъкът на колеционерите просто не би бил толкова колоритен без яркия и не приличащ на никой друг Стивън Тайлър. 

Ексцентричният фронтмен на Aerosmith е собственик на Hennessey Venom GT Spyder, създаден специално за него. Към момента на покупката, през 2012 година, този автомобил е бил най-бързият в света, който е имал разрешение да се движи по обществената пътна мрежа.  

Елтън Джон 

Циркулират слухове, че Елтън Джон е купил своето първо Ферари с парите, които е изкарал от продажбите на албума Goodbye Yellow Brick Road.

Оттогава до сега той е успял да натрупа доста голяма колекция от автомобили. Съдейки по екземплярите в колекцията на певеца, той обича британските коли, като Bentley, Aston Martins и Rolls-Royce.

Брус Спрингстийн е израснал с американските мускулести коли и когато е започнал да печели добре като рок звезда, то веднага е похарчил голяма част от спечеленото за покупката на автомобили. 

Вижте екземпляр от колекцията му. Истински разкош. 

Кид Рок 

Робърт Джеймс Ричи-старш, по известен с псевдонима си Кид Рок, се отличава с изискан вкус, когато става дума за автомобили. 

Той разполага с колекция от супер- и хиперколи, но, както изглежда, предпочита елитният винтидж, включително ултраредкия Cadillac V16 от 1930 година. 

Нил Яг 

Вероятно ви е известно, че Нил Янг колекционира китари, но знаете ли, че той също обича да колекционира автомобили? 

Той е заменил трансмисията на кабриолета Lincoln Continental от 1959 година с електрическа и, по думите му, колата върви чудесно. 

Джеф Бек

Джеф Бек прекрасно разбира от автомобили. Той дори е работил върху хот-родове, като копието на Ford Deuce Coupe от филма "Американски графити".  

Бек също не е почитател на колите с автопилот и смята, че те са опасни. В разговор с USA Today китаристът се изказва достатъчно категорични: "Круиз контрола си е достатъчно зле. Ако вие нямате много време да шофирате, тогава не притежавайте автомобил".

Ерик Клептън 

Не е известно точно колко автомобила има в гаража на Клептън, но е почти сигурно, че той е собственик на потресаваща колекция от Ферари-та. 

Той също обича винтидж и елитните автомобили. 

Томми Ли 

Фронтменът на Montley Crue е един вид "бивш" колекционер, но той нямам как да не бъде споменат в класацията. В едно от интервютата си музикантът казва, че някога е бил голям фен на автомобилите. В момента "единствената му любов" е модифициран Chevy Impala.

Бившият мъж на Памела Андерсън е похарчил 10 милиона долара за закупуването на колата и 40 000 долара за модификацията ѝ. 

КОМЕНТИРАЙ