Вижте как точно изглежда двигател на автомобил след голямо прегряване ВИДЕО

  • 12.05.2024 11:50 /
  • 6768 /
  • 0
Вижте как точно изглежда двигател на автомобил след голямо прегряване ВИДЕО

Авторът на YouTube канала I Do Cars публикува видео на разглобяване на двигател, претърпял „катастрофално“ прегряване в резултат на спукан маркуч за подаване на охлаждаща течност.

Става въпрос за двигателя CWGD/EA839 3.0L Turbo на Audi S5 от 2022 г. Тъй като причината за разкъсването не е свързана с производствен дефект, собственикът на автомобила трябвало да плати от собствения си джоб за подмяната на агрегата. Новият двигател му е струвал повече от 30 хиляди долара.

Експерти от компания за разкомплектоване на автомобили решили да погледнат вътре в  "шестицата" на Audi и да разберат дали наистина е непоправимо и не може да се ремонтира.

Двигателят е разглобен доста лесно. Повредите изглеждат минимални. Основните лагери, биелните лагери, лостовете на разпределителния вал и дори стените на цилиндрите са в относително добро състояние. Това е било изненадващо за екипа на I Do Cars.

Сравниха дизел и електромобил и изясниха на коя кола разходите са по-малки ВИДЕО

Както се оказва, причината за изпращането на двигателя за скрап е деформацията на алуминиевите глави. В резултат на смесването на охлаждащата течност с масло те просто са "изпържени". Не са изключени проблеми в горната част на блока. Но, според мнението на експертите, двигателят е напълно подходящ за ремонт.

Ако собственикът на това Audi S5 просто беше спрял и оставил двигателя да изстине, нямаше да харчи пари за нов. Всичко това е можело да се размине с проста подмяна на маркуча за подаване на охлаждащата течност. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ