Вижте как новият колесен робот на ВСУ действа в бойни условия ВИДЕО

  • 19.01.2024 10:50 /
  • 5148 /
  • 0
Вижте как новият колесен робот на ВСУ действа в бойни условия ВИДЕО

Колесен робот от украинско производство за първи път беше показан в реални бойни условия. Използван е от бойците от 5 отделна десантно-щурмова бригада на Киев, съобщават украинските издания.

Дистанционно управляема платформа Ironclad, въоръжена с боен модул "Шабля", обстрелва ефективно позициите на руските сили.

Ironclad е разработен от екипа на Roboneers (Global Dynamics) през 2018 г. Сред характеристиките на конструкцията трябва да се подчертае шарнирно-съединителната рамка, което я прави много маневрена.

Всяко от четирите колела се задвижва от собствен електрически мотор. На батерии машината може да се движи около 2 часа, като развива скорост до 20 км/ч. В случай на използване на дизелов генератор времето за автономна работа се увеличава до 11 часа.

Показаха иновативен дом на колела, пространството е като на апартамент ВИДЕО

Ironclad има брониран корпус. Собствената маса е около 1500 кг. Боен модул "Шабля" е оборудван с две цветни камери за работа през деня, както и с термовизионна камера за нощно "ловуване на противника". Ефективният обхват на поразяване на цели е 1200 м. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ