Вижте как изглежда най-скъпият автомобил в света и кои са особеностите му СНИМКИ

  • 02.03.2024 9:50 /
  • 4366 /
  • 0
Вижте как изглежда най-скъпият автомобил в света и кои са особеностите му СНИМКИ

Представен е още един модел от семейството на Rolls-Royce Droptail. Луксозният кабриолет струва около 30 милиона долара, което го прави най-скъпата кола в света към 2024 г. Подробностите за него бяха разкрити на уебсайта на Rolls-Royce.

Общо планират да пуснат само четири кабриолета Rolls-Royce Droptail, които ще се различават един от друг по различни детайли. Тази конкретна кола е третата от поредицата и има собствено име - Arcadia Droptail.

Новият Rolls-Royce Droptail е елегантен 5,3-метров кабриолет с дълъг преден капак. Характерната радиаторна решетка е комбинирана с тънки LED фарове. 22-инчовите джанти са полирани до блясък.

Клиентът на този автомобил е поискал да го декорират в стила на традиционната архитектура на Югоизточна Азия. Корпусът му има бял перлен цвят - към боята са добавени микроскопични частици от стъкло и алуминий.

Представиха новото супермини Renault 5 с впечатляващ ретро-футуристичен дизайн ВИДЕО

Интериорът на Rolls-Royce Arcadia Droptail е тапициран със скъпа кожа и палисандрово дърво. За интериора и капака на багажника са използвани 233 парчета от това дърво, а работата е отнела 8000 часа. Освен това Rolls-Royce Arcadia Droptail има уникален дизайн на приборите, а на предния панел има скъп часовник, чието производство е отнело 5 месеца.

Както всички Rolls-Royce Droptails, Arcadia е оборудван с 6,75-литров туин-турбо V12 двигател с мощност от 600 к.с. и 840 Nm. Луксозният автомобил работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Специалисти назоваха най-добрите компактни електромобили за града СНИМКИ

Rolls-Royce вече е доставил Droptail Arcadia на собственика си в Сингапур. Воланът е монтиран от лявата страна, въпреки че колите с десен волан са по-често срещани в тази страна. Според клиента това улеснява използването на роудстъра за пътуване по света.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ