Вижте как изглежда и какво оборудване има новият кросоувър Москвич 8 СНИМКИ

  • 14.04.2024 10:50 /
  • 6184 /
  • 0
Вижте как изглежда и какво оборудване има новият кросоувър Москвич 8 СНИМКИ

Московският автомобилен завод "Москвич" показа как ще изглежда новият флагмански кросоувър "Москвич 8". В официалното прессъобщение се съобщава за "добре обмислена ергономичност, високо ниво на комфорт, просторен интериор и широки мултимедийни възможности", съобщават световните медии.

Чуждестранните издания също така отбелязват, обаче, че под името "Москвич 8" в Русия всъщност ще се сглобява китайският модел Sehol X8 Plus на JAC Motors. Различава се от донорския модел само по емблемите на купето и в интериора.

Китайският кросоувър JAC Sehol X8 Plus се произвежда от 2022 г. Това е подобрена версия на Sehol X8, която беше представена през 2020 г.

Новият Москвич 8 достига 4815 мм дължина, 1870 мм ширина и 1756 мм височина с междуосие от 2830 мм - това е в същия клас като VW Tuareg. Има широка решетка и тънки LED фарове и стопове.

Интериорът разполага с два дисплея на предния панел. Моделът се предлага във версии за 5 и 7 места. Оборудването включва климатроник, камери за кръгов обзор, цифрови прибори, безжично зареждане на смартфон, Apple CarPlay и Android Auto.

Новият Москвич 8, подобно на китайския си прототип, ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов турбо двигател с мощност 174 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Колата ще е само с предно задвижване.

Цената на Москвич 8 не е обявена, но се знае, че това ще бъде най-скъпият модел на марката. По този начин кросоувърът ще струва повече от топ версията на лифтбека Москвич 6, който се продава за 32 000 долара. Обещава се "Москвич 8" да бъде пуснат на пазара в края на 2024 г /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ