Вижте суперхибрида McLaren Speedtail в движение (ВИДЕО)

  • 05.11.2018 11:14 /
  • 3243 /
  • 0
Вижте суперхибрида McLaren Speedtail в движение (ВИДЕО)

В мрежата се появи видео, на което може да бъде видяно, как суперхибридът McLaren Speedtail на собствен хода напуска сградатана техническия център на марката в британския град Уокинг. Зад волана на автомобила, чиято дължина е малко над 5 метра, седи старшият дизайнер на Mclaren Automotive Алекс Алексеев.

Представеният през октомври Speedtail стана най-бързият и аеродинамичен McLaren в историята. Хиперколата е снабдена с хибридна силова установка на базата на битурбо 4.0 V8,чиято сумарна мощност възлиза на 1050 конски сили. От 0 до 300 километра в час Speedtail ускорява за 12,8 секунди. За сравнение, McLaren P1 за тази цел ще са му необходими 16,5 секунди. Максималната скорост на колата е 403 километра в час.

Една от особеностите на Speedtail  са уникалните подвижни елерони от гъвкав карбон, безшевно интегрирани в каросерията. При високи скорости две секции повишават стабилността на хиперколата, променят центъра на аеродинамичния натиск, създават допълнителна притискателна сила и работят като въздушна спирачка. Освен ултрамодерната аеродинаика Speedtail е получил и карбоново окачване с елементи от титан и детайли на салона от TPT-карбон. 

КОМЕНТИРАЙ