Вижте седемте най-очаквани евтини електрически автомобила през 2021 г. СНИМКИ

  • 16.11.2020 8:37 /
  • 5605 /
  • 3
Вижте седемте най-очаквани евтини електрически автомобила през 2021 г. СНИМКИ

Електрическите автомобили никога не са били евтини. И докато цените им постепенно спадат, те все още не са достъпни за повечето хора с ниски доходи.

Ако обаче разполагате със среден бюджет, тогава някои от тези модели може да ви подхождат.

По-долу ще разгледаме „евтини“, но прилични автомобили с електрическо задвижване, които са добри не толкова с цената си, а по-скоро със съотношението цена / качество.

Нисан Ария

Nissan се утвърди добре в сегмента на достъпни електрически превозни средства. Базовият му модел Nissan Leaf не прави технологични пробиви, но се радва на голям успех като достъпна електрическа кола. Сега компанията реши да разшири асортимента си, като добави модела "Aria". Пробегът на тази кола е 480 км, което доскоро беше характерно само за най-модерните премиум автомобили.

Интериорът е доста елегантен и минималистичен, но не толкова минималистичен като Tesla Model 3. Цената на колата е 40 хиляди долара.

Vauxhall Mokka-e

Този ефектно изглеждащ електрически автомобил не се продава в САЩ или Русия, но може да бъде намерен на пазара в Европа и някои азиатски страни. Външно автомобилът олицетворява идеята за свежест и екологичност. На първо място, той е предназначен за млади купувачи и е практичен. Пробегът на с едно зареждане е 320 км. 

Колата е оборудвана с много съвременни технологии, а седалката на водача наподобява седалка на пилот на самолет, заобиколена от екрани и инструменти.

В Европа тази кола е търсена и за този клас автомобили изобщо не е скъпа - малко над 30 хиляди британски лири.

Renault Twingo ZE

Този компактен електрически автомобил не се продава в САЩ, но е доста разпространен в други части на света. Много пасва на тесните европейски градове, а в щатите се предпочитат по-големи коли. Пробегът е 180 км (през зимата е почти наполовина по-малък). Базовата цена е 21 хиляди евро.

Fiat 500 EV

Тази електрическа кола има второ ниво на автономно шофиране, което е много по-ниско от това на Tesla. Това е най-модерното превозно средство на Fiat. Салонът е с типичен италиански интериор. Пробегът е 320 км. Цена - 20 хиляди битански лири.

Lexus UX 300e

Тази кола е по-скъпа от базовия модел на Tesla - £ 43 900. Пробегът е 400 км. Колата е с луксозен интериор и е много надеждна.

"Ford Mustang Mac-E"

Цената на тази кола започва от 44 хиляди долара. С едно зареждане може да измине до 480 км. По отношение на техническите показатели този модел е определян като сериозен съперник на Tesla.

"Byton K-Byte"

Тази кола се характеризира с огромния си екран, разположен под предното стъкло. С едно зареждане колата може да измине до 520 км.

Покупката ѝ обаче ще ви стъпи доста - 45 хиляди долара. Според производителя скоростта на зареждане на автомобила е много по-висока от тази на Tesla.

Други коли

Също така добър електрически автомобил е Mazda MX-30, който струва от 35 хиляди долара. Други висококачествени автомобили от средния ценови диапазон включват джипове Byton M-Byte и Volkswagen ID.4.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Кратка разходка по чужди земи
    16.11.2020 10:20
    където туземците с техните пари могат да си купят някакво елвозило. А у нас как е?Нещо не с $,€ или лири,а с родния лев,гаранции и т.н.
  • Ххх
    16.11.2020 14:56
    Напишете правилна годината
  • Весо
    16.11.2020 16:26
    2012 отмина още преди 8 години