Вижте първо ВИДЕО и подробности за новия свеж компактен кросоувър на Skoda

  • 17.01.2019 11:50 /
  • 10728 /
  • 0
Вижте първо ВИДЕО и подробности за новия свеж компактен кросоувър на Skoda

През март чешката марка Skoda ще представи нов кросоувър, който ще бъде най-малкият SUV, създаван от компанията. В същото време това не означава, че ще бъде по-обикновен и по-бюджетен от Karoq. Напротив, по предварителни данни, предстоящият всъдеход ще получи много различни нововъведения и особености.

Засега не е известно със сигурност под какво име ще излезе на пазара серийната версия на концептуалния автомобил Vision X, но вече можем да добием по-ясна представа как ще изглежда най-малкият кросоувър на Skoda. Според някои информации в световните медии, моделът може да се нарича Kosmiq.

Това ще е най-мощната Skoda в историята на марката

Съдейки по свежия промоционален клип, колата определено не обещава да бъде скучна - диодна оптика, мигащи светлини ....

От техническа гледна точка новият SUV ще бъде братовчед на Volkswagen T-Cross и SEAT Arona. Външно, както твърдят чехите, новият продукт ще бъде типична Шкода, но по-свежа и младежка.

Skoda Kodiaq Scout пори преспите със задвижване 4х4 и висок просвет

Предполага се, че новият градски SUV на Skoda ще бъде оборудван с трицилиндров бензинов двигател 1.0-TSI и четирицилиндров 1.5-TSI, а също и 1.6 TDI турбодизел. Най-вероятно задвижването ще бъде само предно, тъй като модификациите на всички колела в този клас просто не са търсени, в което са се убедили доста от производителите.

Началото на продажбите на Skoda Kosmiq (или както ще бъде наречен) е лятото-есента на 2019 година. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ