Вижте първият и единствен в света истински потопяем автомобил ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/vizhte-parviyat-i-edinstven-v-sveta-istinski-potopyaem-avtomobil-video Auto.blitz.bg
Вижте първият и единствен в света истински потопяем автомобил ВИДЕО

В царство, където иновациите срещат фантазията, автомобилният дизайнер Франк М. Риндеркнехт и неговият екип от швейцарската лаборатория за мобилност Rinspeed превърнаха детска мечта в реалност със създаването на sQuba, първият и единствен в света истински потопяем автомобил.

Това чудо на автомобилното инженерство черпи вдъхновение от емблематичната подводница Lotus, представена във филма за Джеймс Бонд от 1977 г. „Шпионинът, който ме обичаше“, но добавя уникален обрат към водното приключение.

Начело на този новаторски проект е 64-годишният автомобилен визионер Франк М. Риндеркнехт, чиято страст през целия живот към разширяване на границите на конвенционалния автомобилен дизайн достига кулминацията си в sQuba, пише "Ауто прес".

За разлика от своя кинематографичен предшественик, това подводно чудо не е просто елегантен подводен плавателен съд, а кабриолет, внасящ нотка лукс в дълбините на океана.

Възможностите на sQuba като амфибия му позволяват безпроблемно преминаване от суша към вода и под повърхонста й, предлагайки изживяване при шофиране, което размива границите между реалност и фантазия.

Пуснаха на търг луксозна ретро кола на Мадона СНИМКИ

Вдъхновението, почерпено от Lotus на Джеймс Бонд, е очевидно, но sQuba въвежда ниво на изтънченост със своя конвертируем дизайн, гарантирайки, че тръпката от подводното изследване идва с нотка на свобода на открито.

Една забележителна характеристика на sQuba е неговият ангажимент към безопасността и комфорта на пътниците. Оборудван с кислородни маски за пътниците, автомобилът осигурява сигурно и приятно пътуване под вълните.

Арнолд Шварценегер влезе в завод на BMW в Австрия и ето какво направи СНИМКИ

Освен това, интериорът разполага с механизъм за бързо изсъхване, който гарантира, че преходът от водни бягства към наземния лукс е толкова безпроблемен, колкото маневрите на автомобила-амфибия.

Докато автомобилните ентусиасти и подводните изследователи затаяват дъх в очакване, sQuba се появява като доказателство за неограничените възможности на автомобилния дизайн.

Творението на Rinderknecht не само отдава почит на кинематографичните чудеса, но се гмурка дълбоко в неизследвани води, проправяйки пътя за нова ера, в която шофирането под вода не е просто мечта, а спираща дъха реалност.

Технически данни:
Габарити - 3785 х 1117 мм
Тегло – 920 кг
Макс.скорости – 120 км/ч на суша, 6 км/ч на вода и 3 км/ч под вода
Ускорение 0-100 км/ч – 7,1 секунди
Дълбочина на потапяне – 10 метра
Двигател – електрически с мощност 54 кВт

 

Горещи

Коментирай