Вижте новия Smart, напълно ще ви изненада с размери и оборудване СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/vizhte-noviya-smart-napalno-shte-vi-iznenada-s-razmeri-i-oborudvane-snimki Auto.blitz.bg
Вижте новия Smart, напълно ще ви изненада с размери и оборудване СНИМКИ

Изцяло електрическият автомобилен бранд smart, или Smart Automobile, е съвместно предприятие между Mercedes-Benz AG и Geely Group, основано през 2019 г. Компанията произведе два модела, а сега представи трети, въпреки че по номер е пети. 

И ако всички си спомнят, че тези коли винаги са се представяли в класа на градските компактни машини, сега трябва да забравим за това - новият автомобил вече се е насочил към сегмента на компактните кросоувъри, пише autoevolution.

Връзката с Mercedes-Benz включва не само премиум цена, но и някои модерни неща - панорамен покрив, „плаващи“ капачки на колелата, „дълги“ светлинни части отпред и отзад и други. С междуосие до 2900 мм и обща дължина от 4705 мм, той е описан като „най-универсалното превозно средство в продуктовата гама Smart днес“.

Компанията представи #5 в две версии – Summit Edition и Premium+. Първият получава и ексклузивната колекция Adventurers, която включва електрически теглич за ремарке и защита за каросерията, багажник на покрива, странични стъпала, чанта и стълба.

Вътре smart #5 разполага с предни кожени седалки с "нулева гравитация" и накланяне на 121 градуса, V-образни въздушни възглавници и интегрирани в седалките предпазни колани.

Кола демонстрира бъдещето на паралелното паркиране ВИДЕО

За пътниците отзад също има интересни детайли - кожените седалки са отопляеми и имат регулируеми облегалки, електрически сенник и LED светлини за четене в стил самолет.

Има и комфортен режим с един бутон, който осигурява повече място за краката на пътниците, 256-цветно амбиентно осветление, преобразуващи се седалки в единични легла, а информационно-развлекателната система получава интегриран проектор и звукова система Sennheiser Signature с 21 високоговорителя.

Има и 34 отделения за съхранение в целия салон, със 72-литров багажник отпред и място за съхранение до 1530 литра отзад. В средата има 25,6-инчов head-up дисплей с добавена реалност, 10,3-инчов пълноцветен Ultra HD LCD инструментален панел и два 13-инчови AMOLED 2.5K дисплея.

Има и известна помощ от AI, както и аватар на лъв, наречен Лео. smart #5 има 800-волтова архитектура за батерия с 100 кВт/ч, която включва функция за супер зареждане от 10% до 80% само за 15 минути. Освен това smart обещава пробег от 740 км с едно зареждане, но тези данни се основават на китайския тестов режим CLTC.

Показаха новия бюджетен седемместен кросоувър на Hyundai СНИМКИ

От Smart все още не са казали нищо относно мощността или производителността, но казват, че #5 ще може да се движи както на пътя, така и офроуд и са подготвили адаптивни режими за шофиране за пясък, сняг, кал и скали.

 

 

Горещи

Коментирай