Вижте новия най-скъп автомобил, наистина е уникален СНИМКИ

  • 30.05.2021 8:50 /
  • 2833 /
  • 2
Вижте новия най-скъп автомобил, наистина е уникален СНИМКИ

Представиха удивителния кабриолет Rolls-Royce Boat Tail, който е първият от линията ексклузивни модели от Rolls-Royce Coachbuilding, създадени по индивидуални поръчки. 

Кабриолетът се явява най-скъпият автомобил на съвремието ни, като струва на клиента невероятните 28 милиона долара, а по-късно ще бъдат изработени още две такива коли.

Новият Rolls-Royce Boat Tail е своеобразен наследник на купето Sweptail на стойност 12,8 милиона долара. 

Името на собственика на Rolls-Royce Boat Tail се пази в тайна. Известно е, че той е контролирал процеса до най-малките подробности. Той е пожелал кабриолетът да бъде оцветен в специален син цвят, избрал е интериорната облицовка и скъпия часовник Bovet на централния панел. 

Огромният 5,8-метров кабриолет прилича на сухопътна яхта (оттук и името Boat Tail - кърмата на лодката). Задната част на Rolls-Royce е всъщност най-особената и специална част но колата. Тя е заострена, а капакът на багажника имитира дървена палуба.

Китайско копие на Rolls-Royce изненада с цената и пробега след зареждане СНИМКИ

Клиентът, поръчал уникалната кола, също така обича пикници и шампанско Armand de Brignac. Именно за размера на бутилките с пенливо вино е пригоден хладилникът в багажника. Добавени са и скъпи платинени и порцеланови съдове, сребърни прибори, няколко сгъваеми стола и чадър за предпазване от слънцето.

„Разгръща се като крила на пеперуди и разкрива чудесни предмети - хладилници с шампанско, чаши, порцелан, прибори за хранене, всичко това е ръчно изработено за този много специален автомобил“, казва Мюлер-Отвос, главен изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars, със седалище в Южна Англия и собственост на немската компания BMW.

Уникалният интериор се отваря с натискане на бутон: едната страна е посветена на аперитива, а другата на кухнята с прибори за хранене.

Rolls-Royce Wraith срещу Bentley Continental GT в най-скъпата драг гонка ВИДЕО

Разработеният хладилник е двоен, като в него изящни видове шампанско могат да се съхраняват при температура точно 6 ° C.

Rolls-Royce Boat Tail е е с дължина близо 5,80 метра, оборудван е с 6.75-литров турбо двигател V12 с мощност от 571 к.с., 900 Nm и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Естествено е предвидено и въздушно окачване. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ХХх
    30.05.2021 18:17
    Уникално грозно нещо. Правоъгълник на колела
  • Елтън Джон
    30.05.2021 18:46
    А, дрегер като на камионите, дали има , като поредната кола за пияници.