Вижте нагледно как автопилотът на Tesla спаси живота на шофьор (ВИДЕО)

  • 08.02.2019 10:20 /
  • 28274 /
  • 2
Вижте нагледно как автопилотът на Tesla спаси живота на шофьор (ВИДЕО)

Автопилотът на Tesla успя да предотврати сериозно ПТП на магистрала. Видеозаписът от инцидента са публикувани на сайта на Reddit. Електромобилът Model 3, движещ се в автономен режим, успя в последния възможен момент да се отклони от сблъсък с Toyota Corolla и разделителната бариера. След това колата самостоятелно се връща в лентата.

Както съобщава Electrek произшествието се е случилж по магистралата I-95 в Кънектикът. Собственикът на Tesla Model 3 казва, че автопилотът е "спасил живота му". Според него, по време на инцидента, ръцете му са се намирали на волана на колата, но самият той не е имал време да реагира.

"Дойдох на себе си само след като автомобилът отново зае мястото си в лентата. Целият инцидент отне само няколко секунди ”, пояснява собственикът на електромобила.

Tesla обяви европейските цени за Model 3

Компанията Tesla Motors в ръководството за своите електрически автомобили подчертава, че системата Autopilot е изключително спомагателна функция. Водачът трябва винаги да държи ръцете си върху волана, да гледа пътя и да е готов да поеме контрола върху машината по всяко време. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • 333
    08.02.2019 12:12
    https://www.youtube.com/watch?v=RjGe0GiiFzw
  • ЛЪЖА Е това
    10.02.2019 9:16
    АВТОПИЛОТЪТ ПРИ КОЛИТЕ Е ГРЕШКА И СИГУРЕН НАЧИН ЗА ЗАСПИВАНЕ НА ВОЛАНА!