Вижте моделите, които е трябвало да заменят Volkswagen Beetle СНИМКИ

  • 19.07.2021 9:19 /
  • 4136 /
  • 0
Вижте моделите, които е трябвало да заменят Volkswagen Beetle СНИМКИ

През 2019 година Volkswagen се сбогува с Beetle след повече от осем десетилетия на производство на модела (включително и New Beetle). И до момента обаче той не е заменен от по-нов модел, като такъв едва ли ще се появи. 

Работата е там, че са били разглеждани всевъзможни замени на Beetle, като производителят е започнал още през 50-те години на миналия век. 

Volkswagen EA-47-12

Първият сериозен опит на марката да създаде приемник на Beetle е прототипът EA-47-12. Върху дизайна му се е трудило ателието Ghia и, вероятно, затова колата напомня на Karmann Ghia. Под предния капак се намира 1,2-литрво четирицилиндров опозитен двигател с въздушно охлаждане с мощност 30 конски сили. Това е било достатъчно за достигането на максимална скорост от 80 километра в час. 

Volkswagen EA48

Проектът EA48, изглежда по-интересен. Той е разработен без участието на Porsche и не е имал общи агрегати с Beetle. Колата е била разработена от нулата. Тя е била снабдена с 0.7-литров двигател, чийто въртящ момент се е предавал на предната ос, която е била снабдена с окачване тип McPherson. Максималната скорост е 97 километра. 

Volkswagen EA128

През 60-те години на миналия век Volkswagen е обмислял да смени Beetle с по-голям и разкошен автомобил. Прототипът EA128 от 1963-а година е имал  года имел 6-местен самол и е бил снабден с 2-литров двигател от Porsche 911.

Volkswagen EA266

След това, шест години по-късно, немците измислят друг хечбек с предно предаване, който в крайна сметка става серийният Golf.

Volkswagen EA276

Именно VW Golf първо поколение компанията смята за истинския идеологически приемник на Beetle. Всичките други проекти и идеи не са били реализирани, защото автомобилният производител е установил, че оригиналният Beetle е уникално съчетание от качества, които не е лесно да бъдат възпроизведени. 

Volkswagen Type 3 Cabriolet

Volkswagen EA142

Volkswagen EA97

КОМЕНТИРАЙ