Вижте как ще изглежда възродената Lancia Delta Integrale (ВИДЕО)

  • 04.09.2018 8:10 /
  • 10281 /
  • 0
Вижте как ще изглежда възродената Lancia Delta Integrale (ВИДЕО)

Компанията Automobili Amos, основана от колеционера Еугенио Амос, показа на видео как ще изглежда финалният вариант на възродената легендарна Lancia Delta HF Integrale, изпълнена в стилистиката на модификацията Evoluzione. Публичният дебют на автомобила ще се състои на изложението Grand Basel, което ще се състои от 6 до 9 септември в Швейцария.

Техническата информация за автомобила, получил названието Delta Integrale Futurista, не се съобщава. Само е известно, че в основата му е заложена по-достъпната Delta Integrale 16V, за която е разработена нова каросерия и са променили геометрията на окачването. След доработките "Ланчата" ще има склонносто към презавиване, което оригиналният модел нямаше. 

Възродената Delta Integrale Futurista ще я има само в подификация с три врати. Особенност на спортната кола ще бъде каросерията с раздувките и изцяло карбонова предна част, съвременни фарове, а също и преработен салон, чиято стилистика е взаимствана от друга Lancia — Delta S4.

Специален оттенък на зеленото Verde Brinzio (кръстена в чест на италианската комуна Брнцио, където Амос се е учил да шофира) е разработен специално за този автомобил, а логата са изработени от същата компания, която е правила и емблемите за Енцо Ферари. 

През февруари стана известно, че сглобяването на Lancia Delta Integrale Futurista ще се прави в Пиемонт. Там са разположени повечето доставчици на Automobili Amos и компаниите, специализиращи в производството на малко серийно производство. Тиражът на колата ще е само 15 екземпляра.

КОМЕНТИРАЙ