Вижте как изглеждат автомобилите, тунинговани за обир на тирове в движение ВИДЕО

  • 18.08.2021 8:46 /
  • 6832 /
  • 0
Вижте как изглеждат автомобилите, тунинговани за обир на тирове в движение ВИДЕО

Служителите на полицията в Иркутска област задържаха баща и син - жители на Тайшет на възраст 54 и 33 години, които в движение са ограбили тир, задигайки битова техника и компютърна техника на сума близо 25 000 лева. Обирът е бил извършен при скорост от 80 километра в час. 

През ноември 2020 година в полицията в Иркутск сигнал е подал шофьор, доставящ битова техника и компютри. Той е разказал, че от камиона му е изчезнала част от стоката.  

Крадците са задигнали битовата техника директно по време на движение: колата им е "седнала на опашката" на камиона и след известно време техниката вече се озовала в техни ръце. 

Изчезването на товара шофьорът открил много по-късно. 

В миналото задържаните са съдени за подобни престъпления. Преди няколко години при подобни обстоятелства те са били задигнали от тир оръжие, за което впоследствие за лежали в затвора пет години. 

За да извършват кражбите, криминалното дуо е оборудвало специални автомобили, способни през нощта плътно да се приближават до тировете, използвайки специално устройство за закачане към ремаркето. 

За да приглушат удара, в момента на стиковането межди двете коли е била поставяна гума. 

В двора на къщата на задържаните е била намерена част от изчезналите стоки. Освен това, при техен познат са били открити два модернизирани автомобила: лада и японски миниван, чието предно стъкло е падало напред, на пода е бил заварен метален пръстен за закачането на торс или въже, а предницата на автомобила е била облепена с мек материал. 

 

КОМЕНТИРАЙ