Винаги направете тези неща преди да купите автомобил на старо

  • 21.02.2023 9:26 /
  • 9622 /
  • 1
Винаги направете тези неща преди да купите автомобил на старо

Имайки предвид реалностите на днешния ден, когато всяка стотинка е от значение, ние считаме тази информация за особено полезна и уместна. Всъщност трябва да разберете една проста истина. Дори ако продавачът е приятел или роднина, има смисъл внимателно да инспектирате и проверите всичко по колата, пише Факти бг.

Такава предпазливост ще запази добрите отношения и ще ви предпази от рискове. В крайна сметка може да има неизправности в колата, за които собственикът дори не подозира. Има обаче още няколко точки, които играят първостепенна роля при избора и покупката на автомобил с пробег.

Критично мислене. Всичко, което продавачът казва, не е нищо повече от желание за продажба. Обръщайте внимание само на фактите.

Не гледайте километража. Имайте предвид, че в Западна европа средният пробег на година е 20-25 хиляди километра. Умножете ги по възрастта на колата и ще получите приблизителният реален пробег.

Не бързайте. Макар готините коли да се продават бързо, това не е причина да пренебрегвате проверките.

Цена. Най-евтината оферта плюс обяснението на продавача за спешността на продажбата са най-честите капани, в които можете да попаднете.

Удавени коли. Дори и продавачът да ви уверява, че не е ремонтирал нищо, а само е подсушил и измил колата, то знайте, че най-лошото нещо, което може да се случи на с електроника, е влагата.

Проверете геометрията на колата. Ако геометрията на каросерията е нарушена, възстановена с помощта на донорски части, има шанс да получите крива кола вместо мечтаната. Това е важно, ако не искате да пилеете парите си.

Цената на автомобила. За да минимизира данъчното облагане, автомобилният бизнес използва схема с подценяване на реалната стойност на автомобила в договора за покупко-продажба. Искате ли да сте собственик на 5-годишно BMW X6, което по документи е закупено за 5 хиляди лева, например?

Отдалечени региони. Помислете къде ще проверявате колата. Ако сте от провинцията и сте дошли за кола в столицата, например в събота и неделя, когато сте свободни, може да се окаже, че сервизите не работят.

Не пренебрегвайте точките по-горе и тогава ще имате шанс да станете собственик не на боклук, а на нормална кола, която да ви служи вярно. Не се страхувайте да питате и изисквате всичко, което искате да знаете от продавача.

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • гном
    21.02.2023 12:07
    германските коли са пълен боклук купувайте японски коли и то от Швейцария -проверена работа