ВИДЕО запечата неуправляем камион на пътя, ето каква е причината

https://auto.blitz.bg/novini/video-zapechata-neupravlyaem-kamion-na-patya-eto-kakva-e-prichinata Auto.blitz.bg
ВИДЕО запечата неуправляем камион на пътя, ето каква е причината

Видеото от камерата на преминаваща кола беше публикувано от чешката полиция. Кадрите са запечатали как шофьор на Tatra, натоварена с пясък, е преживял шок след ухапване от насекомо. Положението е спасено от свидетел на инцидента.

Лекарите класифицират подобни случаи като анафилактичен шок. Това е внезапна, много силна алергична реакция, която причинява рязък спад на кръвното налягане.

Както е посочено в наръчниците за студенти по медицина, ефектите включват замаяност, загуба на съзнание и невъзможност за дишане. В някои случаи може да настъпи смърт.

Как всъщност се случва това и какво може да се очаква в такива случаи, особено при шофиране на камион, ясно се вижда от публикувания запис, направен от видеорегистратор на личен автомобил. Записът, както съобщава policie.cz, е направен в Шумна в южната част на Чехия.

Работник с екскаватор заблъска колите около него, ето какво се случи ВИДЕО

Именно тогава 38-годишният водач на автомобила забелязал неуправляемия Tatra 815, който се въртял по цялата ширина на пътя, блъскайки се в тротоари и дори блъскайки стълбове. Веднага след като самосвалът се блъснал в оградата на една от къщите и окончателно спрял, Свидетелят на инцидента изтичал до кабината, разбирайки, че на шофьора му е зле. И така се е и оказало.

Шофьорът на Tatra лежал безпомощен на волана. Както по-късно обяснили лекарите, това е следствие от анафилактичен шок в резултат на ухапване от насекомо.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Едва ли някога сте виждали такъв инцидент на пътя

Свидетелят на инцидента веднага се обадил на спасителните служби и оказал първа помощ, следвайки указанията на оператора на спешната линия. Това спасило живота на безсилния работник. Мъжът извадил шофьора от кабината, сложил го на земята и извършил препоръчаните манипулации до пристигането на лекарите.

Екипът на линейката извел шофьора от шоковото състояние и благодарил на своя случаен асистент за оказаната първа помощ и спасяването на живота на водача.

Горещи

Коментирай