ВИДЕО запечата взрива на автомобил с газова бутилка

  • 27.03.2022 10:50 /
  • 13374 /
  • 4
ВИДЕО запечата взрива на автомобил с газова бутилка

Неправилно монтираната газова бутилка в автомобила е нещо изключително опасно. В това можем за пореден път да се убедим от публикуван видеоклип от Бразилия.

Според бразилската информационна агенция G1, при зареждане на лек автомобил Volkswagen е избухнала газовата бутилка, която на практика е разкъсала автомобила отвътре.

Както по-късно съобщава бразилският национален съюз на фирмите за поддръжка на превозни средства, експлозията е причинена от "поредица от грешки", включително факта, че газовата бутилка е била незаконно инсталирана.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Камион се взриви на пътя, а шофьорът....

Според информацията, след експлозията газовата бутилка е отлетяла на около 60 метра от автомобила, повредила е стената на къща и е ударила друг автомобил.

Изненадващо никой не е пострадал при експлозията на автомобила. Дори шофьорът и служителят на бензиностанцията, който се намирал наблизо, са се отървали само с уплаха. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Expert
    27.03.2022 10:08
    Така става, когато се препълни бутилка с метан (CNG), пръска се по шевовете и става като снаряд, защото налягането е 200 Бара.
  • точно както експерта казва
    27.03.2022 12:43
    тия са пълнили пропанова бутилка с метан. Няма следи от запалване и пожар, щото не е имало искра.
  • Емо
    27.03.2022 18:25
    Да идиоти са това, най-вероятно метан в пропан-бутанова бутилка (приблизително 20 срещу 200 атмосфери) и те така става. Трябва да си хептен идиот зорлем да изгърмиш така бутилката.. За съжаление заради такива идиоти се носи славата че газовите бутилки били най-рискови.
  • Ники
    28.03.2022 8:48
    Газовата бутилка е най-здравото нещо в автомобила. Присъствах на пожар в будка за вестници. Пожарникаря извади отвътре газова бутилка(!), която издържа на този огън.