ВИДЕО: Седемместен кросоувър от Seat превзема офроуда

  • 05.09.2018 8:43 /
  • 5911 /
  • 0
ВИДЕО: Седемместен кросоувър от Seat превзема офроуда

Компанията Seat разпространи видео със седемместния кросоувър Tarraco, в което автомобилът все още е покрит с камуфлаж. В клипа се демонстрират способностите на колата извън пътя. 

Кросоувърът, построен на платформата на Skoda Kodiaq и Volkswagen Tiguan, ще може да преодолява 85-процентов страничен наклон и 70-поцентови спускания. 

Автомобилът също ще е снабден със системи за асистиране при движение по склон и предотвратяване на преобръщане. Всъдеходът ще получи функцията за избор на режима на движение (ще има шест варианта на движение) и адаптино окачване. 

Автомобилът ще може да избира между бензиновите турбоагрегати с обем 1.4 и 2.0 литра, както и между двулитриви дизели и, вероятно, хибриден мотор.  

Името на новия автомобил бе избрано чрез конкурс. В него участваха 146 000 души от 134 страни, които като цяло предложиха над 133 000 варианта за името на новя Seat. До финала, освен Tarraco, достигнаха и други три имена: Alboran, Aranda и Avila.

Таррако е старото име на най-старото селише от времето на Римската империя на Пиренейския полуостров, което в момента е известно с ието Тарагина. Именно там на 18 сеотември ще се състои и презентацията на новия кросоувър на Seat.

 

КОМЕНТИРАЙ