ВИДЕО показва как всяка нощ безпилотните таксита имат трудности да паркират

https://auto.blitz.bg/novini/video-pokazva-kak-vsyaka-nosht-bezpilotnite-taksita-imat-trudnosti-da-parkirat Auto.blitz.bg
ВИДЕО показва как всяка нощ безпилотните таксита имат трудности да паркират

Изглежда, че инженерите зад безпилотните таксита Waymo в Сан Франциско са ги научили как да шофират, но не толкова как да паркират. Всяка вечер те създават бъркотия на паркинга си и не оставят хората да спят.

Софтуерният инженер София Тунг предава на живо паркинг в Сан Франциско, където са паркирани самоуправляващите се таксита на Waymo. В нейния онлайн канал можете да разберете какво се случва в момента на този паркинг.

През деня, когато такситата работят, паркингът е почти празен. Но когато търсенето на услугите им намалява, машините се връщат „в базата“. Това е мястото, където се случва най-интересното. Около 4 сутринта започва „лудият балет” с автономно паркиране и постоянни звукови сигнали. Шумът продължава един час, преди да утихне.

Всъщност такситата Waymo са доста добри в паркирането, стига други коли да не са на пътя им. Но ако всички пристигнат заедно, те създават опашка. Първият от тях сканира пространството, където може да застане колата и започва маневрата.

Renault изненада със смела рекламна кампания СНИМКИ

Но тъй като зад нея има друго такси, колата не може да завие и започва да свири. Другите се изместват малко и също с клаксоните издават сигнали на колите зад тях. Това продължава, докато всички таксита паркират.

Waymo „съзнава, че в някои сценарии нашите превозни средства може да издават сигнали за кратко, докато навигират по нашите паркинги“, казва говорителят на компанията Крис Бонели. След обаждания от недоволни жители наблизо, Waymo разбрало какво причинява поведението на машините и работи за отстраняването му.

 

Горещи

Коментирай