ВИДЕО показа как американците се радват на Лада Нива

  • 22.11.2021 9:36 /
  • 8769 /
  • 3
ВИДЕО показа как американците се радват на Лада Нива

В Северна Америка също има фенове на руските джипове Lada Niva. Те се обединяват в клубове и отбори и дори участват в състезания. Това се доказва и от видеото, което бе разпространено от общността Lada Niva Documentary.

В клипа е показан вариант на всъдехода, подготвен от екипа с името СССР - на английски това се чете като "си-сис-си-пи" и се разшифрова като Classiс Car Club of Pacific, а се превежда като "Класическия клихб на автомобилите на Пасифика". 

Но името е само първото бълбукане на мощния гейзер на креативността, който изригва, когато продължавате да опознавате този колектив. 

Просто гледайте видеото. 

Междувременно, отборът СССР участва в доста мащабни състезания - 24-часовото състезание 24 Hours of Lemons, ироничния вариант на легендарната надпревара 24 Hours of Le Mans.

При цялата си шеговитост, произтичаща от името, условията са доста сериозни и сурови. За състезанието отборът е подготвил внимателно Лада Нива от 1984 година. При това, двигателят, скоростната кутия и окачването са оригинални. 

Но странною любовью: как в США фанатеют по Ниве (видео)

Но странною любовью: как в США фанатеют по Ниве (видео)

Но странною любовью: как в США фанатеют по Ниве (видео)

На пистата Ridge Motorsports Park, близо до Шелтън, отборът CCCP успя да заеме шестото място в надпреварата в клас С, изминавайки за 30 часа и 10 минути 192 обиколки, като най-доброто време за обиколка е 2:38.908, а максималната скорост 88,5 км/ч.

Най-милият факт е, че в многочасовото състезание участваха американски, мексикански, естонски, украински и руски отбори. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цун Кай Го
    22.11.2021 21:10
    ЯКО-о-о-о-о,много ЗДРАВИ всичко оригинал много и т.н. много но за жалост тези допотопни крокодили ги няма отдавна по пътищата даже и във Сибир.......????
  • Бай Х
    23.11.2021 6:37
    Хората с нея майтап си правят, Крачунката мисли наистина !!! Рушляците са 100г.назад след маймуните в автомобилостроенето !
  • Лешникотрошачка
    25.11.2021 17:08
    А ние къде сме , че смеем да си отваряме плювалниците и показваме гнильоците ! Нас ни няма в списъка на цивилизациите ! Ама цвъркаме !