Важна промяна за всички шофьори с Андроид Ауто

https://auto.blitz.bg/novini/vazhna-promyana-za-vsichki-shofyori-s-android-auto Auto.blitz.bg
Важна промяна за всички шофьори с Андроид Ауто

Google Maps в Android Auto получава малка, но съществена промяна, която ще е от помощ за придвижването в правилната лента. Става дума за актуализиран потребителски интерфейс за ориентиране, който е по-обширен и отчетлив, предаде 9to5Google.

От известно време в Google Maps има указания за пътната лента, но по-старият потребителски интерфейс на Android Auto беше тесен, а лентите често се припокриваха или изглеждаха твърде близо една до друга. Водачите трябваше да внимават много, за да определят правилната лента, което можеше да отклони вниманието им от пътя достатъчно дълго, за да пропуснат изход.

За щастие Google направи така необходимото освежаване на дизайна и сега разпределя всички налични ленти над указанията в горния ляв ъгъл на потребителския интерфейс за навигация. Правилната лента е правилно подчертана, докато другите са сиви.

Това е незначителна промяна, но тя позволява по-лесно да идентифицирате правилната лента с бърз поглед. Този нов дизайн на насочване към лентите се разпространява поетапно и би трябвало да достигне до всички потребители скоро.

Горещи

Коментирай