В САЩ откриха находища на странни превозни средства ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/v-sasht-otkriha-nahodishta-na-stranni-prevozni-sredstva-video Auto.blitz.bg
В САЩ откриха находища на странни превозни средства ВИДЕО

На щата Аризона бе открито сметище от триколесни електрически превозни средства от един и същ тип. Недалеч от град Гилбърт има автоморга, където са се натрупали тонове от един необичаен тип автомобили. Хората се чудят: Защо те са оставени да се унищожават?

Истинската причина обаче се оказа банална: това е резултат от неуспешна старт ъп компания, в резултат на което колите са започнали да се развалят и е станало невъзможно те бъдат възстановени, затова са били изхвърлени на боклука. 

Депото съдържа останките на десетки електрически автомобили Electra Meccanica Solo EV, триколесен градски автомобил, произвеждан от 2018 до 2023 г.

Първоначално позиционирайки Solo като евтино и революционно решение в света на електрическите превозни средства, той се предлагаше с едноместна кабина на цена от $18 000.

През август 2022 г. Electra Meccanica получи първото оплакване от клиент, че Solo е загубил сцепление по време на шофиране.

През септември се появиха нови съобщения за технически проблеми, което накара инженерния екип на компанията да диагностицира проблема.

@startupslick #junk #electriccar #arizona ♬ original sound - StartupSlick

Експертите установиха, че "дефект в контролера на двигателя или инвертора може да доведе до изключване на електродвигателя", но не намериха начин да отстранят проблема.

В резултат на това ръководството на Electra Meccanica през февруари 2023 г. инициира изтегляне на почти всички автомобили, продавани в САЩ - общо 428 Solo.

Въпреки че документите за изтегляне показват, че компанията търси решение на проблема, то така и не беше намерено. През април Electra Meccanica информира клиентите си за намерението си да изкупи обратно всички продадени автомобили.

Оттогава компанията е придобита от производителя на електрически камиони Xos, който не е проявил интерес към ремонта на Solo за по-нататъшна препродажба.

Вместо това беше решено да се изхвърлят неуспешните автомобили, както каза служител на депото, където малките електрически автомобили са оставени да гният. 

 

Горещи

Коментирай