В Разлог поставиха уникален световен рекорд, детронирахме Чехия (СНИМКИ)

  • 14.05.2019 9:10 /
  • 1444 /
  • 0
В Разлог поставиха уникален световен рекорд, детронирахме Чехия (СНИМКИ)

В Разлог бе поставен нов световен рекорд за най-много мотори от една марка, събрани на едно място. 235 мотора „Ямаха ТДМ“ се събраха в планинското градче и счупиха рекорда на Чехия от 2016 година от 208 мотора, пише struma.bg.

Четири часа отне на организаторите от любителския клуб на марката в България да подредят и опишат всички мотори, техните собственици и населеното място и държава, откъдето пристигат. Рекордът няма да бъде вписан в книгата „Гинес”, тъй като оттам са поискали няколко хиляди евро, за да изпратят свой представител на място, но пък ще бъде вписан в Европейската книга на рекордите и в книгата на рекордите на клуба, която членовете му са решили да си направят по повод 10-годишния юбилей от създаването му, който честват тази година.

Вижте как скъпото купе Bentley бе превърнато в танк (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Това реално е новият световен рекорд, старият е на Чехия с 208 мотора ТДМ. Тук дойдоха мотори от Гърция и Румъния, те са основните ни помощници, защото са много и са наблизо. Има още сръбски, немски, австрийски, италиански и унгарски. Пет минути преди да приключим дойде унгарският мотор и беше последен. В началото очаквах много участници и имах амбицията, че всичко ще се случи, но последните няколко дни бяха изключително тежки, с много отказани регистрации и започнах да се съмнявам.

Около 30 мотора се отказаха в последния момент по различни причини – служебни и други ангажименти, здравословни проблеми, но това е животът. Екипът, който тръгна от Швейцария и Полша, също не успя да дойде, тъй като днес са катастрофирали по пътя, но важното е, че хората са живи и здрави и нямат сериозни травми. Ако всички бяха успели да дойдат, щяха да се съберат още повече. Надявах се, че ще успеем да подобрим рекорда, но, честно казано, не очаквах и наистина се радвам, че успяхме и рекордът вече е наш”, сподели председателят на клуба на любителите на „Ямаха ТДМ” в България Веселин Куршумов от Пловдив.

Събитието стартира в местността Бетоловото край Разлог, където бе сборният пункт на мотористите и бе извършено преброяването. То събра хора с различни професии и интереси – любители именно на тази марка мотори. Малко след 17:00 часа бе направена и почетна обиколка на Разлог, след което моторите бяха подредени на централния площад в града, където останаха два часа. / auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ