В Лос Анджелис купиха електрическа пожарна за над 1 милион долара СНИМКИ

  • 19.02.2020 9:06 /
  • 797 /
  • 0
В Лос Анджелис купиха електрическа пожарна за над 1 милион долара СНИМКИ

Пожарната служба в Лос Анджелис купи първата в Северна Америка електрическа пожарна кола. 

Това бе обявено от департамента и производителя по-рано тази седмица. 

Австрийският производител на противопожарно оборудване Rosenbauer пусна пожарни коли от ново поколение, които не вредят на екологията. 

В основата на тяхното производство е заложена концепцията за обикновена пожарна кола, формите видимо се отличават. 

Цената на един автомобил възлиза на 1.2 милиона долара. 

Електрическата пожарна кола 

Началникът на пожарната служба на Лос Анджелис Ралф Теразас каза в интервю, че департаментът планира да въведе в експлоатация новата електрическа пожарна в станция в Холивуд през идната година. "Смятаме, че тази нова концепция ни пасва много добре.

Rosenbauer има много малък радиус на завиване, което ѝ позволява да маневрира дори в ограничени пространства. Имах възможност да подложа на тест този автомобил преди няколко месеца. Той много бързо ускорява, доста по-бързо от сегашните ни коли. Не се управлява по трудно", каза той. 

Пожарната кола може да работи само с акумулатори около два часа. В системата има също режим за икономия на енергия, затова времето за използване ще бъде доста повече. 

Особеностите на чудото на техниката 

Сред особеностите на Rosenbauer е възможността за регулиране на пътния просвет, което ще позволява на автомобила да се движи както по равни пътища, така и по пресечени местности. 

В предната част има въртящи се кресла за шофьора и началника на групата. 

Също в Rosenbauer има интернет и безкабелен панел за управление. Макар автомобилът да е доста по-малък, отколкото конкурентите му, работещи с гориво, той съответства на всички стандарти за противопожарна безопасност. 

"Заедно ние разработихме готова за серийно производство пожарна кола, която ще отговаря на всички стандарти за безопасност на NFPA и може да бъде лесно въведена в експлоатация.

За да може да бъде управлявана, на вас няма да е необходимо допълнително обучение", каза генералният директор на Rosenbauer Джон Слосън в изявление.  

Бъдещето на пожарните електромобили 

Rosenbauer очаква, че до 2025 година в Северн Америка вече ще се движат не по-малко от 400 електрически пожарни коли. А до 2030 година броят им ще се увеличи до 3 200 бройки. 

По думите на Джон, бъдещето принадлежи на електрическите коли - постепенно технологията ще се усъвършенства, електромобилите ще изтласкват все повече своите бензинови аналози. 

"Макар пазарът за пожарни коли да не е много голям дори в глобален мащаб. В миналото нито една компания не успя да постигне успех защото цялата продукция бе твърде европейска. Ето затова, аз съм толкова щастлив, че ние получихме поръчка от пожарния департамент на Лос Анджелис. Това действително е голямо доверие", казва Джон. 

КОМЕНТИРАЙ