В Европа бяха избрани най-добрите автомобили на годината

  • 28.11.2023 9:21 /
  • 4698 /
  • 1
В Европа бяха избрани най-добрите автомобили на годината

Изброени са претендентите за титлата най-добър автомобил на годината в Европа. Победителят в конкурса ще бъде обявен на 26 февруари 2024 г.

Експертното жури на конкурса Европейска кола на годината 2024, състоящо се от 59 журналисти, публикува списък със седем автомобила, достигнали до финала.

Те са избрани от 28 модела, които се продават в поне пет европейски държави и са достъпни за тест драйв. По-нататъшното гласуване ще определи най-добрия от най-добрите, който ще бъде обявен за Автомобил на 2024 г. на автомобилното изложение в Женева през февруари.

Списъкът с номинираните за победа включва няколко електрически автомобила: Peugeot e-3008, Renault Scenic, Volvo EX30 и Kia EV9. Един китайски автомобил също беше сред финалистите - електрическият седан BYD Seal. Миналата година в краткия списък нямаше „китайци“. Освен това Toyota C-HR и BMW 5-series ще се борят за титлата автомобил на годината в Европа.

Миналата година американска кола стана победител в състезанието "Кола на годината" - Jeep за първи път беше признат за най-добър. Електрическият кросоувър Avenger събра 328 точки, побеждавайки Volkswagen ID. Бъз и Нисан Ария.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Beska
    28.11.2023 10:39
    Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpa), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема----- http://gg.gg/blumag