US полицаите изреваха от Tesla: Защо пазителите на реда не са доволни?

https://auto.blitz.bg/novini/us-policaite-izrevaha-ot-tesla-zashto-pazitelite-na-reda-ne-sa-dovolni Auto.blitz.bg
US полицаите изреваха от Tesla: Защо пазителите на реда не са доволни?

През последните години електрическите превозни средства стават все по-популярни не само сред обикновените шофьори, но и сред лицата, които бързо реагират на извънредните ситуации.

Въпреки това, както показва практиката, не всички модели са подходящи за интензивна употреба в условия, изискващи висока мобилност и функционалност.

В този контекст полицаи в Калифорния изразиха недоволство от използването на автомобили Tesla в работата си, което стана тема на дискусия в медиите, по-специално в The Drive.

Едно от основните оплаквания на полицията е неудобството при качване и слизане от автомобилите Tesla.

От полицията отбелязват, че дизайнът на моделите на Tesla невинаги позволява бързо и лесно излизане от колата, особено в аварийни ситуации.

Това може да бъде сериозен проблем, когато трябва бързо да реагирате на заплаха или да задържите заподозрян.

Друг основен проблем е ограниченото пространство на задните седалки. Полицията каза, че Tesla може да побере само един задържан, което създава допълнителни затруднения.

Ако е необходимо да бъдат задържани няколко заподозрени, полицията ще трябва да използва няколко превозни средства, което увеличава времето за реакция и усложнява координацията на действията.

Гамата от електрически превозни средства също е подложена на критика.

Полицията изрази загриженост, че трябва да чака кола, за да се зареди със задържан вътре. В среда, в която всяка минута може да се брои, чакането за презареждане може да създаде потенциално опасни ситуации както за полицейските служители, така и за гражданите.

В този контекст традиционните бензинови автомобили, които могат да се зареждат бързо, изглеждат за предпочитане.

Инвестиции в Tesla

Въпреки всички тези недостатъци, през август тази година няколко седана Tesla Model 3 бяха закупени за местната полиция за около 150 хиляди долара.

В заключение полицията отбеляза, че Ford F-150 е по-подходящ за техните нужди. Този пикап се е доказал като надеждно и функционално превозно средство, което е в състояние да се справи със задачите, пред които са изправени правоприлагащите органи.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
morgan
преди 1 час

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи