US пенсионерите бягат от тези 9 коли, като дявол от тамян

https://auto.blitz.bg/novini/us-pensionerite-byagat-ot-tezi-9-koli-kato-dyavol-ot-tamyan Auto.blitz.bg
US пенсионерите бягат от тези 9 коли, като дявол от тамян

Пенсионерите се нуждаят от надеждна кола, която не изисква допълнителни инвестиции. Пенсионирането е време за сбъдване на мечти. Когато става въпрос за кола , имате нужда от надеждна кола, която не изисква големи разходи.

„Ключът за пенсионерите е да дадат приоритет на надеждността, икономията на гориво и достъпното обслужване“, цитира GoBankingRate Джоунс Лин, ветеран механик и собственик на JB Motor Works.

„Придържайте се към марки с голяма репутация и ще държите повече пари в джоба си“, категоричен е той. 

Nissan Altima

Това е привлекателен седан, но Лин казва да избягвате моделите на Altima с безстепенна трансмисия (CVT). „Трансмисията е по същество бомба със закъснител“, казва той.

Chevrolet Cruze

Този компактен седан, който не се произвежда, но се предлага на пазара на употребявани автомобили, може да изглежда като изгодна сделка в началото, но според експерт скоро ще осигурите пенсионирането на своя механик.

„Тези коли се озовават в сервиза всеки месец заради течове, дефектни сензори и проблеми с климатика“, казва Лин.

Ford Mustang

Ако обичате мускулестите коли и искате да продължите това в златните си години, може да се нуждаете от малко повече злато, отколкото си мислите, поне ако изберете Ford Mustang.

Версията с 5.0-литров V8 е един от най-жадните модели на пазара, разходът му в града е чудовищен, а комбинираният разход на магистрала и в града отново би бил непосиелн за повечето пенсионери. Положителното е, че бързо ще стигнете от бензиностанция до бензиностанция.

Chrysler 300 или 200

Chrysler 300 е стилен пълноразмерен седан, модел, традиционно популярен сред хората над 50 години, но Chrysler 300 удря бюджета, когато става дума за бензин.

Лин казва, че ако пазарувате употребяван Chrysler 200, помислете отново.

„Те са известни с повредите в трансмисията и проблемите с окабеляването. Разходите за части и труд се увеличават бързо“, казва той.

Land Rover Range Rover

Няма спор, че Range Rover на Land Rover е елегантен, изискан луксозен SUV с комфорт и вечна красота. Но като лоша версия на супермодел, това зашеметяващо превозно средство изисква сериозна поддръжка, казва Скот Кунес, главен оперативен директор на Kunes Auto Group .

„Известен с това, че е предразположен към повреди и скъпи ремонти, Range Rover може да не запази стойността си толкова добре, колкото другите SUV автомобили“, казва Кунес. 

Chevrolet Suburban

Много SUV изискват високи разходи за гориво и поддръжка. Въпреки това Блейк Шоу, автомобилен експерт, смята, че трябва да се въздържате от покупка на Chevy Suburban.

„Този ​​голям SUV има ниска икономия на гориво, което води до високи разходи за гориво и може да изисква високи разходи за поддръжка и ремонт“, казва Шоу.

Mitsubishi Mirage

Ниската цена на Mirage и сравнително високата икономия на гориво може да са привлекателни, но Лин казва, че тези спестявания може да са мираж.

„Няма причина да е евтино“, казва той. "Те са крехки, с недостатъчна мощност и са склонни към всякакви механични проблеми. Те не са добър избор за пенсионери, които се нуждаят от надежден транспорт."

Fiat 500L

Ако харесвате мини MPV, помислете за спортния Fiat 500L с европейски стил, но той може да не е най-практичното решение.

„Те имат безкрайни проблеми с течове на масло, смяна на съединител и бъгове в информационно-развлекателните системи“, казва Лин.

Dodge Journey

Прекратен през 2020 г. след 12 години, Journey е обичайна гледка на пазара на употребявани автомобили, но ако търсите добра сделка за употребяван SUV, Лин казва, че това не е така.

„Те са лошо направени и страдат от проблеми с двигателя, окачването и климатика“, каза той.

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarioXXX
преди 53 минути

ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще правите жесток секс като порнозвезда - ще увеличите трайно пениса си със 7 см и ще започнете да получавате ерекция за 3 секунди (твърда като стомана, колкото дълго искате),прочетете повече тук---- https://come.ac/Menstill

Откажи