US експерти: За нищо на света не купувайте тези два електромобила

  • 08.03.2023 7:17 /
  • 5234 /
  • 2
US експерти: За нищо на света не купувайте тези два електромобила

Два модела на Tesla попаднаха в списъка на най-малко надеждните електрически превозни средства. Той е съставен от Consumer Reports и показва какви електромобили не са препоръчителни за покупка, пише Факти бг.

Tesla Model S и Model X попаднаха в челната десетка, но първото поколение Hyundai Kona Electric се оказа най-ненадеждният електромобил.

Втората позиция в тази антикласация е за Chevrolet Bolt EUV, следван от хечбека Chevrolet Bolt. Надеждността на модела X, класиран на четвърто място, също е по-лоша от средната за модерен нов автомобил.

Електрическият автомобил Polestar 2 заема пето място в класацията , следван от Jaguar I-Pace и Porsche Taycan.

Tesla Model S се представя малко по-добре от Model X и се класира с номер осем. Списъкът с най-ненадеждните "акумулаторни" автомобили допълват Audi e-tron и пикапът Rivian R1T .

Любопитното е, че в същото време най-евтината Tesla - Model 3 - е начело в рейтинга за надеждност на същата организация Consumer Reports, съставен през декември 2022 г. въз основа на отзиви на собственици. Model 3 има най-малко проблеми, а подобна оценка получи и Nissan Leaf, който е разпространен и у нас.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Райдю
    08.03.2023 15:56
    Сигурно са от на простоКиро завода.
  • Мдаааа
    09.03.2023 10:19
    Откакто Мъск започна открито да споделя истини за кукловодите и особено за Украйна, Теслите станаха много дефектни,мдаааа!Преди това се надпреварваха кой да ги хвали повече, хахахаха!