US експерти: Това са петте най-надедни седани на 5 години в света

  • 13.09.2022 9:10 /
  • 10926 /
  • 3
US експерти: Това са петте най-надедни седани на 5 години в света

Журналисти от американското списание Consumer Reports класираха най-надеждните и икономични петгодишни седани на световния пазар. Списъкът включва само японски и един немски модел, които се предлагат и у нас, пише Факти бг. 

Експертите оценяват нивото на комфорт, наличието на обслужване и ликвидността на употребяваните автомобили за последваща препродажба. Трябва да се отбележи, че цената на почти всички автомобили в класацията не надвишава 30 000 евро.

Toyota Corolla

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 2

 

 

 

Първото място в класацията заема 11-тото поколение на модела Toyota Corolla. Експертите отбелязват просторния интериор на седана, ниския разход на гориво, надеждните двигатели и високата ликвидност при препродажба. Освен това собствениците на автомобили отдават значение на неговата непретенциозност.

Mazda6

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 3

 

Mazda6 е следващата в списъка. Седанът се препоръчва с бензинови двигатели с обем 2.0- и 2.5-литра с мощност 150 и 192 конски сили, които са оборудвани с автоматична скоростна кутия. Сред характеристиките на модела експертите отбелязват висококачествено интериорно оборудване и увеличен просвет.

Toyota Camry

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 4

 

 

 

Челната тройка затваря Toyota Camry. Седанът от 2017 г. се препоръчва с няколко двигателя, най-мощният от които произвежда 249 конски сили. Собствениците на този петгодишен автомобил с четири врати отбелязват мощни и надеждни двигатели, удобен интериор, както и ликвидност на вторичния пазар.

Honda Accord

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 5

 

Експертите също така поставят Honda Accord в списъка на най-надеждните седани. Въпреки факта, че тази кола вече не се предлага като нова у нас, на вторичния пазар тя се радва на голям интерес. Има и хибридни модели с мощност от 143 или 212 конски сили, както и модификация с 250 конски сили с автоматик. От положителните качества собствениците на седана отличават динамичните характеристики, външния вид, както и удобната работа при зимни условия.

Volkswagen Passat

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 6

 

Единственият не-японски седан в класацията е Volkswagen Passat B8. Сред положителните характеристики на модела са надеждни и икономични дизелови двигатели, цифрово табло, както и просторен заден диван, и голям багажник. Собствениците отбелязват и икономичността на 1.8-литровия турбо бензинов двигател.

Subaru Legacy

Това са най-надеждните петгодишни седани в света - 7

 

Subaru Legacy е още един надежден японски седан, Сред предимствата на седана експертите отбелязват наличието на задвижване на всички колела, както и бързата реакция на автомобила при натискане на газта.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гунчо
    14.09.2022 4:17
    …..Сивика къде е?…..нещо не се вързва с тия експерти!
  • Колон Колов
    15.09.2022 15:06
    "Надедни", Ъъъъъъъ...по-скоро но дедовия идете, неграмотни мисири!!!
  • Жо-жо
    25.10.2022 17:21
    И запорожец.