US експерти посочиха най-надеждните автомобили, ето кой доминира

  • 18.12.2023 9:33 /
  • 16318 /
  • 2
US експерти посочиха най-надеждните автомобили, ето кой доминира

От доста време насам японският производител Toyota набляга на качеството на своите автомобили, като това е техен най-висок приоритет. И до ден днешен този факт се отразява редовно в класациите за надеждност.

Тази теза за пореден път ясно се демонстрира от класацията, изготвена от авторитетната агенция Consumer Reports, в която традиционно преобладават автомобили от Япония, пише Факти бг.

Експертите анализират автомобилите по отношение на тяхната надеждност въз основа на информация за броя на техническите проблеми, възникнали на даден модел през годината.

Така в топ 10 влязоха седем представителя на производителя Toyota.

Най-надеждният автомобил според експертите на агенцията е Toyota 4Runner, който получи 87 точки от максимални 100.

Второто място с идентичен резултат зае хибридната версия на Toyota Camry, а челната тройка беше затворена от същия седан на японската марка, но с двигател с вътрешно горене - 86 точки.

Четвърто място заема кросоувърът Toyota RAV4 Prime, който получи 84 точки, а единственият не-японски автомобил в топ 10 е BMW X5 с резултат от 82 точки.

На шесто място е Subaru Forester, експертите оцениха неговата безупречност на 82 точки, седма позиция е заета от стандартната Toyota RAV4 с 80 точки.

Acura RDX е отличен с осмо място с 80 точки, а на девето и десето място отново са две "тойоти" - Corolla и хибридната версия на кросоувъра Highlander - те имат съответно по 77 и 75 точки.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Иван Попов
    18.12.2023 14:27
    Един мармот герой... Тойота има най-добър гаранционен сервиз. Истинските качества на колите могат да се видят само на вторичния пазар.
  • Redoxxx
    18.12.2023 18:17
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex