Уникално ВИДЕО: Вижте как кораб докара "замразени" автомобили

  • 31.12.2021 10:50 /
  • 15210 /
  • 2
Уникално ВИДЕО: Вижте как кораб докара "замразени" автомобили

Забавни снимки и видеоклипове от пристанището на руския град Владивосток се разпространяват в мрежата - на тях се вижда кораб с товар от "замразени" автомобили от Япония, съобщават световните издания.

Автомобилите, палубата и всички надстройки на борда са покрити с дебела ледена обвивка с дебелина до няколко десетки сантиметра, като само на места може само да се предположи марката на автомобилите под "глазурата". Името на кораба е доста иронично — Sun Rio, което се превежда като "Слънчево Рио".

Sun Rio плава под флага на субекваториална Панама, но корабът е пуснат на вода още през 1991 г. и първо е регистриран под юрисдикцията на Япония, а по-късно на Корея. 

Според информацията, на борда се намират само японски автомобили - например Honda Fit или Toyota Tank.

Гигантски "трион" разряза кораб с хиляди коли вътре ВИДЕО

Ледената кора на товарния кораб е често срещано явление през зимата, казват моряците. През декември морето става много бурно, вятърът се усилва, водата плиска палубата и замръзва.

Според работещите на корабите, тази година ветровете са били много по-силни от обикновено. Това се е случвало и преди като моряците въпреки всичко са успявали да разтоварят товара.

За да измъкнат товара от ледения плен, моряците обикновено използват всички налични средства: реактиви, лостове и пожарни кранове. Възможно е и автомобилите да бъдат повредени по време на трудния процес на "размразяване".

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • val
    31.12.2021 11:05
    OSOLENI ,SUPER
  • Старият морски вълк
    01.01.2022 16:14
    То за тази работа си има Car carrier, ама е по - евтино да ги наблъскаш на палубата на някоя гемя.