Уникално тунинговано Subaru пикап се продава на търг и то евтино СНИМКИ

  • 13.10.2022 9:39 /
  • 16585 /
  • 1
Уникално тунинговано Subaru пикап се продава на търг и то евтино СНИМКИ

На търг, организиран от Cars&Bids, за продажба е изложен автомобил - къстъм проект на базата на култовото Subaru WRX STi. Бившият му собственик го е превърнал в компактен двуместен пикап. 

Автомобилът също е получил незначителни доработки по двигателя и ходовата част. 

Въпреки това, че този проект е уникален сам по себе си, а товарната платформа е напълно функционална, за него се предлагат доста скромни пари - два дни преди края на търга максималният залог е достигнал само 11 000 долара. 

Доработките са направени в сътрудничество със специалистите от ателието Smyth, което специализира именно в подобни проекти. Автомобилът е с изрязано купе веднага след средните стойки, а вместо задни кресла и багажник е направена пълноценна товарна платформа с падащ борд. Дължината ѝ е два метра, а широчината - 90 см. 

Двигателят е заводски, 2.5-литров с турбина, който работи в комбинация с шестстепенна механична скоростна кутия. Първоначално двигателят е бил способен да развива 300 конски сили, но авторите на проекта твърдят, че са променили блока за управление, пипнали са и турбината и са монтирали нова изпускателна система. В резултат реалната мощност на тунингованата кола е по-висока. 

Въпреки доброто си състояние и уникално изпълнение, автомобилът не се радва на особена популярност. 

В началото на август за продажба бе изложена друга необичайна модификация на този култов модел на Субари. Тогава в Америка бе представен проект на калифорнийската компания Newport Specialty Cars, чиято основна особеност бе падащият покрив. Рядкото Subaru WRX STi тогава бе оценено само на 60 000 долара. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Субару
    13.10.2022 21:53
    Уникален автомобил...струва поне 50 000 долара