Уникално: Toyota показа летящ автомобил ВИДЕО

  • 06.09.2020 8:50 /
  • 11138 /
  • 3
Уникално: Toyota показа летящ автомобил ВИДЕО

SkyDrive SD-03 с осем витла е способен да се повдига вертикално във въздуха и е жизнеспособна алтернатива на традиционния автомобил.

Подразделението SkyDrive на компанията Toyota успешно е завършило първия си тестов полет на летяща кола. Краткият полет на прототипа, наречен SD-03, се е провел в специален полигон на автомобилния гигант. Успешното завършване на издигането, последвано от меко кацане, е показало, че летящите автомобили скоро ще могат да влязат в серийно производство.

SkyDrive SD-03 е най-малкото електрическо превозно средство за вертикално излитане и кацане. Машината може да превозва един човек. Идеята е да се измисли нов начин за придвижване за всички - пътуване с кола във въздуха, а не на земята със същото обичайно управление като с кола.

Toyota обнови легендарния Land Cruiser 70 СНИМКИ

SD-03 има осем ротора, които му помагат да лети. Също така летящият автомобил е оборудван с безопасен режим, който го поддържа във въздуха дори в случай на  отказ на няколко двигателя.

От Toyota са заявили, че ще построят двуместен търговски самолет за серийно производство до 2023 година. Това е в съответствие с плановете на Токио да пусне летящи таксита в града през следващите пет години. Общата идея е, че летящите коли с кратки полети могат да ускорят придвижването в столичните райони и да намалят задръстванията. /auto.blitz.bg 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Само Голф
    06.09.2020 11:55
    Грозно нещо като колите им!
  • Турбо дизел
    06.09.2020 11:58
    Досега имаше челни сблъсъци по пътищата,а от сега тататък ще очакваме да падат тия "неща" по главите ни като круши!! :-)
  • Глупости
    02.04.2021 12:05
    Ъпгрейт на братята Райд. Нищо не е напреднало от тогава! Хубаво е да осъществяват детските си мечти, но това не е бъдещето. Човек не разполага с Технологията която ще ни изведе напред. Завързани сме здраво за земята, а това не води до напредък!