Уникално! Собственик спори вече почти половин век с BMW заради автомобил (СНИМКИ)

  • 24.03.2019 9:55 /
  • 28857 /
  • 3
Уникално! Собственик спори вече почти половин век с BMW заради автомобил (СНИМКИ)

Радостта при закупуването на нова кола е страхотна. Миризмата на салона, блестящи двигател и гладка боя. Един германец, обаче, все още спори с BMW заради покритието на своята 5 серия, която е придобил през 70-те години.

Историята е разказана от изданието AutoBild, където 89-годишният Хайнрих Сандкамп се обърнал заради своя проблем. Когато преди повече от четиридесет години той е купил новото BMW 5-Series 1973 година (BMW E12) за собствената си фирма, всичко изглеждало прекрасно. Но само на пръв поглед.

Разгневен шофьор изписа всички повреди върху своя BMW (СНИМКИ)

Автомобилът му е доставен няколко дни след покупката. Щастливият собственик открил подула се (очевидно поради ръжда) боя върху корпуса от лявата страна. Разбира се, Сандкамп, съобщил за проблема на местния дилър.

Представители на автосалона му предложили три възможности за избор: да върне колата за пребоядисване, да си я остави такава, каквато е и да приеме 500 марки като компенсация или да се откаже от покупката и да върне автомобила на производителя. Последният вариант изглеждал най-подходящ за германеца, защото логично желанието му било да си купи кола без никакви дефекти.

Майсторство и перфекционизъм: Вижте ВИДЕО за ръчното сглобяване на двигателите на BMW M850i

Въпреки това, обаче, заводът производител виждал ситуацията по свой собствен начин. Колата била пребоядисана и Сандкамп трябвало да вземе колата си. Това му било съобщено непосредствено от  изпълнителния директор на BMW Еберхард фон Куенхайм. Купувачът се отказал и поискал да си получи обратно парите за неудачната покупка. Но чрез съда той бил задължен да вземе колата.

Нещастният собственик на автомобила вече 44 години се чувства измамен. По време на многобройни съдебни процеси адвокатът обещал да продължи да защитава правата на своя клиент, затова го посъветвал внимателно да действа с машината, така че тя да издържи в добро състояние до победното „сражение”. Но процесът се забавял и не получил развитие, а пробегът на това BMW  в момента е по-малък от две хиляди километра ... /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • байрише боклуци
    24.03.2019 11:44
    още от 70-те???
  • Ха сега де
    25.03.2019 17:46
    Аз имах БМВ 524ТД -1975-80г. Великолепно возене. 6л/100км.
  • khvchcl
    26.03.2019 5:49
    Добре ама това задно предаване , свършиха колите с предно , няма избор все едно , та опряхме до коли със задно.