Уникално: Показаха впечатляващ летящ автомобил ВИДЕО

  • 08.07.2023 11:50 /
  • 5824 /
  • 1
Уникално: Показаха впечатляващ летящ автомобил ВИДЕО

Китайската компания Guangzhou Automobile Group (GAC) обяви за разработката на летящ електромобил и представи възможностите на прототипа в специално видео, съобщава Nikkei Asian Review.

Електрическата кола, наречена GOVE, е хибрид на мултикоптер и автомобил. Той съчетава самоходна наземна платформа с шаси на четири колела за придвижване по пътищата и отделяща се кабина на пътническия дрон.

По всяко време дронът и шасито ще могат да се разделят, за да преминат в режим на полет. Както е планирано от разработчиците, шасито може да се управлява дистанционно и да бъде изпратено до станцията за презареждане.

Фокусът е върху вертикалното излитане и кацане, за което самолетът е оборудван с шест електродвигателя с витла, които при движение по земята се сгъват на щангите, прилепвайки към корпуса.

Бюджетен електромобил на Citroen се разпродаде за нула време СНИМКИ

Единственият пътник няма да може да управлява GOVE, той ще има достъп само до монитора и гласовите команди по време на пътуването за избор на маршрут.

Авторите на проекта все още не са разкрили цената и сроковете за производство на GOVE.

Разработката на летящи електромобили се извършва също така както от китайската компания XPeng, така и от южнокорейския конгломерат Hyundai Motor.

Какви са историите за измислянето на имeнaтa на няĸoи oт нaй-пoпyляpнитe мoдeли коли СНИМКИ

Самият GAC е готов да разглежда както водорода, така и амоняка като алтернативни горива. В първия случай, подобно на Toyota, очаква да използва водородно гориво в модифицирани двигатели с вътрешно горене. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • tcvetcho
    09.07.2023 11:07
    това не е все още истинско, а е само на клип.Да не говорим, че това за определени хора, които са доста богати и са малко.Ако всички имат такова ще стане страшно отгоре над нас.